De Truckspotter – Internationale Ambulance Weekend 1996

In het voorjaar van 1996 werd in het Autotron te Rosmalen de vakbeurs Internationale Ambulance Weekend georganiseerd. Ik (Jaco Terlouw, red) bezocht het evenement en kon een uitgebreide serie foto’s maken van de aanwezige ambulances en een verdwaalde brandweerauto.
In 1996 was de BZK-striping alleen nog verplicht op voertuigen van de politie. Voertuigen van andere hulpverleningsdiensten, zoals ambulances, werden pas vanaf 1998 voorzien van de rode en blauwe reflectiestrepen. Voor ambulances werd de basiskleur bepaald op de gele kleur RAL1016.
Naast Nederlandse voertuigen waren ook enkele auto’s aanwezig van Britse ambulance diensten. Ook deze voertuigen waren nog niet voorzien van de nu algemene Battenburg markering.
Chevrolet C60Chevrolet CMPVW Transporter T1Chevrolet Chevy VanChevrolet Chevy VanChevrolet Chevy VanChevrolet Chevy VanChevrolet Chevy VanChevrolet Chevy VanChevrolet Chevy VanChevrolet Chevy VanChevrolet Chevy VanVauxhall FronteraVauxhall FronteraFord TransitFord TransitFord TransitFord E350Honda CivicCitroën DSVolvo 960Fiat DucatoIveco DailyMercedes-Benz Bremer (TN/T1)Mercedes-Benz W124 (E-klasse)Mercedes-Benz W124 (E-klasse)Mercedes-Benz W124 (E-klasse)Mercedes-Benz W124 (E-klasse)Mercedes-Benz W124 (E-klasse)Pontiac Bonneville SuperiorMercedes-Benz Bremer (TN/T1)

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *