Scania’s op vloeibaar natuurlijk gas voor AB

AB Transport Group, met het hoofdkantoor in het Texelse Oudeschild, nam vier nieuwe Scania R410 LNG trekkers in gebruik. De trucks zijn uitgerust met de sterke 13-liter motor met een vermogen van 410 pk en een koppel van 2.000 Nm. Dit geeft de motor voldoende trekkracht om een 40 tons combinatie vlot door het verkeer in de Benelux te trekken. De voertuigen zijn uitgevoerd met dubbele tanks die de LNG trucks meer dan voldoende actieradius geven voor hun dagelijkse taak.
Scania R410 (new)
AB Transport Group volgt al langer een traject naar een duurzame inzet van hun voertuigen. LNG als brandstof getuigt van visie en een sterke focus op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het Noord-Hollandse transportbedrijf. LNG (Liquefied Natural Gas) is vloeibaar aardgas en wint als brandstof snel aan populariteit. De actieradius van een moderne LNG truck maakt Beneluxdistributie probleemloos mogelijk. Het LNG-netwerk wordt voortdurend verder uitgebreid. De Scania gasmotoren kunnen ook moeiteloos overschakelen op bio-LNG, zodat voor de toekomst een mogelijk volgende stap naar CO2 verlaging gezet kan worden.
Scania R410 (new)
AB Transport Group is een moderne logistiek dienstverlener in de agri- en foodsector met vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Het wagenpark omvat 1.100 trucks en 1.800 trailers. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in transporten van aardappelen, meel, veevoer, gekoelde foodproducten en vloeibare zuivel. Het bedrijf is, met 1.700 medewerkers, een grote speler met een dicht netwerk in Europa waardoor nog beter ingespeeld kan worden op de wensen van de klant. Dit sluit aan op de ambitie van AB Transport Group om uit te groeien tot de meest gewaardeerde logistiek dienstverlener in de food- en agriketen.

One Response

  1. Henk 26 oktober 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *