De Truckspotter – Preproloog Dakar 2006

Op 10 december 2005 werd op het Eurocircuit in Valkenswaard de preproloog verreden van de 2006 editie van de Dakar rally. Ik (Jaco Terlouw, red) was erbij op de dag die zeer mistig begon. Mijn fotoserie hield halverwege de sessie van de trucks, toen de zon eindelijk tevoorschijn kwam, plotseling op. Ik geef hier overigens niemand ergens de schuld van, maar er lijkt een verband te zijn tussen het langsrijden van Jan de Rooy, opgeworpen modder door een blauwe DAF CF en een niet meer functionerende camera.

Geen van de deelnemers met een DAF uit deze fotoserie is op 31 december 2005 in Lissabon van start gegaan in de rally. De technische commissie keurde alle deelnemende DAF trucks af. Later in 2006 bleek dat geen enkele deelnemende vrachtauto aan de geldende regels voldeed.
Toyota RAV4Toyota RAV4Toyota RAV4KIA SorentoKIA SorentoKIA SorentoKIA SorentoKIA SorentoKIA SorentoKIA SorentoKIA SorentoMitsubishi PajeroMitsubishi PajeroMitsubishi PajeroRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatBowler WildcatRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert WarriorRallyRaid UK Desert Warrior

MAN L2000MAN L2000GINAF X-serieGINAF X-serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieDAF CF serieMAN TGAMAN TGAMAN TGAMAN TGAUnimog onbekend/overigUnimog onbekend/overigUnimog onbekend/overig

Tekst en foto’s Jaco Terlouw.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *