De Truckspotter – VW Golf II Bigfoot

Eind jaren ’80 fotografeerde ik (Jaco Terlouww, red) een bijzondere ‘Volkswagen Golf II’ op het parkeerterrein naast Stadion Feijenoord in Rotterdam. De kleine 4×4 was meegekomen met een team om shows te geven in een geïmproviseerde arena naast het stadion.

VW Golf
Behalve het koetswerk lijkt mij weinig overgebleven van de originele Volkswagen Golf II. De zelfdragende carrosserie werd geplaatst op een ladderchassis met tussenbox voor de vierwielaandrijving. De motor, waarschijnlijk een Amerikaans V8 blok, vond ook een plaats op het chassis, waarbij de oorspronkelijke motorruimte nog voor een deel gevuld werd. De uitlaten vonden hun weg langs het chassis om in de achterwielkasten de buitenlucht te zien.
VW Golf
VW Golf
VW Golf

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *