Kijkje achter de schermen bij de landelijke Sinterklaasintocht

Vandaag, 17 november 2018, komt Sinterklaas ons land weer in. Een gelegenheid die Marco Havers aangrijpt om nog eens terug te kijken op 2015, toen de landelijke intocht in zijn geliefde Meppel was.
Onbekend onbekend/overig
Voordat Sinterklaas en zijn gevolg voet aan wal zet, komt er heel wat bij kijken.

Maanden van voorbereiding achter de schermen vertaald zich uit naar de week vóór de intocht op zaterdag 14 november wat zichtbaar is in de hele stad. De landelijk intocht van 2015 wordt namelijk dat jaar in de mooie Drentse stad Meppel georganiseerd.

Overal op de route is men bezig om de aankomst in goede banen te leiden. Deze dag wordt immers rechtstreeks uitgezonden op televisie bij de NTR. Men verwachtte die dag tienduizenden bezoekers.
Overal in de stad werd hard gewerkt aan podia, licht en geluid.
Fiat Ducato
Scania P-serie
DAF LF55
DAF LF45

Acht kilometer aan dranghekken werden geplaatst. Deze dranghekken komen er niet van zelf. Aanvoer geschiedde met verschillende voertuigen.
VW Crafter 1st gen

Scania 114

15 Led schermen stonden her en der in de binnenstad van Meppel net zoals vele aggregaten. Zo’n 5 kilometer bekabeling voor stroom etc.

DAF CF

Scania 114

Scania 114
Talloze locaties voor de camera’s voor de live-uitzending. Zo zag je verscheidene mediabedrijven voor de uitzending.
Mercedes-Benz Sprinter
Mercedes-Benz Sprinter
Mercedes-Benz Sprinter
Opel Combo
Mercedes-Benz Sprinter
Mercedes-Benz Sprinter
MAN TGM

Mercedes-Benz Ecoliner
Kermis was er ook op de Kleine Oever. Ook hier waren er vrachtwagens voor nodig.
Onbekend aanhangwagen
Volvo FH12 1st gen

DAF 75CF

Ook werd de binnenstad grondig schoongemaakt gezien de borstelvoertuigen van de gemeente Meppel volop bezig waren. Van der Valk+De Groot kwam om de vele putten schoon te zuigen.
DAF 85CF
DAF 85CF

Interstage uit Meppel bouwde o.a. het grote podium op het Kerkplein.
Volvo FH12 2nd gen

VW Transporter
Volvo FH
Huizen, winkels en straten in de binnenstad werden versierd.

De hele binnenstad werd afgeschermd met zwarte hekken.

Mercedes-Benz Sprinter
Een lelijke plek in de route werden aangepakt. Bij drie in aanbouw zijnde woningen op de route langs de gracht werd een speciaal doek voor de gevel gehangen zodat het voor het oog beter leek dan het in werkelijkheid was.


In de grachten werd op vrijdag al gerepeteerd. De twee schepen, de Hydrograaf en de Gaasterland, moesten de route nemen die zaterdag gepland was. Ook het aanleggen aan de kade werd geoefend zodat ook dit de volgende dag goed zo verlopen.


De acteurs (in eigen persoon), maar ook de presentator en de cameramensen namen alles door en de plaatsen waar men moest staan op de schepen en aan wal.

De dag er na werd grandioos. Tienduizenden bezoekers kwamen naar de mooie binnenstad van Meppel om de landelijke intocht te vieren.

Tekst en foto’s Marco Havers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *