Kilometerteller van Subaru Forester blijft steken op 999.999 [bugreport]

Wie denkt dat Subaru’s onverwoestbaar zijn zit er naast, er zit een klein bugje in de eerste generatie Subaru Forester, zo ondervond de Sloveense muzikant Jerner Jung aan den lijve. Op het moment dat je de miljoen kilometer aantikt, blijft de teller steken op 999.999 kilometer.

Jung kocht zijn Forester in 1998 nieuw, op aanraden van een vriend. Op het moment dat hij de miljoenste kilometer reed, bevond hij zich in de stad Ljubljana: “Ik was constant naar de kilometerteller aan het kijken omdat ik er van uit ging dat hij automatisch weer op 0 zou springen. Ik nam foto’s omdat ik dacht dat niemand me anders zou geloven. Tot mijn aangename verrassing bleef hij op 999.999 kilometer steken.”

Dat de Forester ‘Jerry’ goed bevalt, kunnen we ook opmaken uit het feit dat hij een paar jaar terug ook een derde generatie Forester aan heeft geschaft. Deze heeft ondertussen ook al weer 150.000 kilmeter op de klok. 97% van alle Subaru’s die de afgelopen 10 jaar in Europa zijn verkocht, zijn nog steeds op de weg, een opmerkelijk feit.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *