7 DAF XF 530 6×2 bakwagens voor Nijssen in Nieuw-Vennep

Voor de internationale transportactiviteiten van het bedrijf schafte Nijssen in Nieuw-Vennep bij Truckland zeven identieke DAF XF 530 FAR 6×2 bakwagens met Super Space Cab en een TraXon automaat. Een keuze die voortkomt uit de goede ervaringen met eerdere modellen (elk met meer dan 1 miljoen kilometer) en het probleemloos over kunnen zetten van de bestaande laadbakken met alles wat daarbij komt kijken via Elenbaas.

De vervanging van de bestaande DAF-bakwagens vindt gefaseerd binnen een jaar plaats.
“Verder zijn de chauffeurs zeer te spreken over de ruimte en uitrusting van de DAF Super Space cabine”, onderbouwt Gerard Nijssen de keus verder. Hij voert samen met zijn naamgenoot de directie en is onder meer verantwoordelijk voor het wagenpark. “Dat telt momenteel 37 auto’s en staat ten dienste van de bedrijfsonderdelen Nijssen Recycling (Recycling.NL), Fourage.NL en Brantjes Datavernietiging. Wij zijn dus niet echte een transportbedrijf maar zetten onze vrachtauto’s en mensen in voor opdrachten die we voor onze eigen bedrijven uitvoeren. Zo rijden we met deze DAF-combi’s voor bijna 80 procent richting Frankrijk, voor diverse opdrachtgevers en ons eigen recyclebedrijf. Daarna komen we terug met hooi en stro voor het fouragebedrijf. Eigenlijk is het zo dat wij daar heen rijden waar we de beste fourageproducten kunnen inkopen, om die vervolgens bij onze klanten op het erf of onze eigen opslag af te leveren. In de fourage ligt ook de basis van ons familiebedrijf dat in 2018 precies tachtig jaar bestaat. In de zestiger jaren kwam daar de recycling bij en later de datavernietiging. Samen met neef Gerard zijn wij de derde generatie binnen ons bedrijf.”

Nijssen kent een drie-merken strategie, waarbij DAF al tientallen jaren een vaste waarde is. “Ieder jaar vervangen we een aantal auto’s en kijken daarbij altijd wat die drie merken op de markt hebben en ons het beste past. Voor DAF hebben wij een goede relatie met Truckland op Schiphol en met Jean-Paul Punt als adviseur. Met hem zijn wij tot deze keus gekomen en vernieuwen en vergroenen daarmee de vloot ook weer verder. Voor het klein onderhoud en keuring-klaar maken hebben wij een eigen garage en voor de overige zaken en keuringen gaan we naar de dealer. Verder is er sprake van een goede samenwerking tussen onze monteur en de technische mensen van Truckland”, vervolgt Gerard Nijssen.
Als bedrijf heeft Nijssen (85 medewerkers) duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Binnen de recycling en datavernietiging is men een toonaangevende speler en zet in op honderd procent hergebruik van de door bedrijven en particulieren ingezamelde afvalstromen. Door de verregaande scheiding ontstaan er nieuwe grondstoffen, die overal in de wereld weer aftrek vinden. Dat laatste verklaart ook de grote vervoersstromen met zeecontainers rond de Nijssen-bedrijven.

De nu geleverde DAF-bakwagens zijn van het type XF 530 FAR 6×2 waarvan de eerste as sturend is.
De voertuigen zijn rondom lucht geveerd en uitgevoerd met een ruime Super Space Cab, MX 13 zescilinder Euro 6 dieselmotor met 390 kW/530 pk, gekoppeld aan de 12 versnellingen TraXon automatisch schakelende versnellingsbak. Verder is de auto onder meer voorzien van: een MX Engine Brake, luxe lucht geveerde chauffeursstoel, Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS, Lane Departure Warning systeem, een dubbele aluminium brandstoftank, Skylights, Xtra Comfort pocketveringmatras, koellade, strandverwarming, automatische klimaatregeling, Driver Performance Assistent, bestuurdersairbag, DAF Night Lock en de nodige extra verlichting.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *