Morris FG ~ Holland County Fire Brigade

Morris FGGespot op de parkeerplaats van het British Motor Museum in Gaydon, deze Morris FG. Dit type, wat ook als Austin, BMC en Leyland te koop was, genoot ook in Nederland enige populariteit. Opvallende kenmerken zijn de ramen vooronder in de cabine en de deuren aan de achterkant van de cabine.
Morris FG
De FG was van 1959 tot en met 1980 in productie. De opvolger van het lichte model was de Leyland Sherpa, bij ons beter bekend als DAF 400.
Morris FG
Het exemplaar in Gaydon komt uit 1965. Deze is door Carmichael van een brandweeropbouw voorzien. De restauratie is door BW Male & Sons uit Daventry uitgevoerd. Opvallend feit: dit is geen restauratiebedrijf maar een meubelwinkel! De service-afdeling werd op deze manier aan het werk gehouden als er even niks te doen was. Stuk productiever dan kaarten, koffie drinken en dom voor je uit kijken!
Morris FGMorris FGMorris FGMorris FGMorris FGMorris FG

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *