Ape viert 70ste verjaardag met nieuwe modellen en techniek

Ape bestaat 70 jaar! De bekende driewielige lichte bedrijfswagens van het merk – onderdeel van Piaggio Commercial Vehicles – spreken al zeven decennia tot de verbeelding van velen. Ape viert die mijlpaal in stijl met een jubileumuitvoering van de Calessino: de Ape Calessino 70°, die ook in ons land leverbaar wordt. Tegelijkertijd introduceert Ape de vernieuwde Ape 50-serie, inclusief een nieuwe, moderne Euro 4-motor.

De lichte bedrijfswagens van Ape zijn al zeven decennia bij uitstek geschikt voor het gebruik in drukke binnenstedelijke gebieden. Compacte afmetingen, wendbare eigenschappen, een korte draaicirkel en praktische gebruiks- en opbouwmogelijkheden zijn al 70 jaar de sterke punten die Ape groot hebben gemaakt.

Ape Calessino 70°: exclusieve boulevard cruiser
Binnen de Ape-serie is de guitige Calessino het absolute lifestyle boegbeeld, als elegante boulevard cruiser voor personenvervoer. Als eerbetoon aan het 70-jarig bestaan heeft Ape op die basis een exclusieve Ape Calessino 70° uitgebracht, als limited edition in een beperkte oplage van slechts 70 genummerde exemplaren.

De Ape Calessino 70° is te herkennen aan de exclusieve Netune Blue kleur en de stijlvolle zandkleurige kap, portieren, reservewiel cover en stoelen voor de bestuurder en twee passagiers. Die cover en stoelen zijn voorzien van een blauwe bies, als subtiele touch in lijn met het blauwe uiterlijk. Een speciaal jubileumembleem op het front en achterop zet de exclusiviteit van dit model aan, terwijl in het interieur een stijlvol genummerd plaatje is inbegrepen. Bovendien worden alle 70 exemplaren van de Ape Calessino 70° geleverd met een elegante lederen documentenmap voorzien van een jubileumembleem en een exclusieve sleutelhanger in dezelfde stijl.

Euro 4 ready: vernieuwde Ape 50
En er is meer nieuws van Ape in dit jubileumjaar. Het Italiaanse merk heeft de Ape 50-serie aanzienlijk vernieuwd. De driewielige lichte bedrijfswagen – door de Italianen liefkozend ‘Apino’ genoemd – heeft nieuwe looks gekregen én een nieuwe, innovatieve 50cc motor.

Om met die laatste te beginnen: dankzij een grondige update en tal van technische vernieuwingen is de krachtbron helemaal van deze tijd, en voldoet hij aan de strenge Euro 4 vereisten. Naast de motor is ook het remsysteem vernieuwd. Dat heeft nu een gecombineerd hydraulisch systeem (voor en achter) met pedaalbediening, voor meer comfort en veiligheid. Verder is het instrumentarium gerestyld met het oog op design en positie, en is het dankzij nieuwe graphics nu aantrekkelijker om te zien en beter afleesbaar. Bovendien is het nu voorzien van brandstofniveaumeter inclusief brandstofreservelampje.

Van praktisch en wendbaar tot trendy en stoer
Uiterlijk is de Ape 50 Euro 4 te herkennen aan de moderne LED-koplampen voor een verbeterd zicht en lange levensduur, moderne spatschermen en nieuwe buitenspiegels die het zicht naar achteren verder verbeteren. De vernieuwde Ape 50-serie is er in drie uitvoeringen: als Ape 50 Deck met open laadbak, als Ape 50 Van gesloten besteller met een laadruimte van 1,5 kuub en als stoere Ape Cross pick-up in een trendy kleurstelling en robuuste rollbars.

De nieuwe Ape 50 Euro 4 serie en Ape Calessino 70° zijn in ons land nu te bestellen via het bedrijfswagennetwerk van Piaggio Commercial Vehicles. Prijzen van de Ape 50 Euro 4-serie beginnen bij €4.435*, de Ape Calessino is er vanaf €5.431*.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *