10 jaar special trucks & special transport 2018 ~ Rob Dragt


Titel: 10 Jaar Special Trucks & Special Transport 2018
Auteur: Rob Dragt
Uitgeverij: Penn
Jaar eerste druk: 2018
ISBN: 978-90-77948-93-4
Land van oorsprong: Nederland
Formaat: 22×31 cm, fullcolor hardcover 184 pagina’s
Aanschafprijs: €25,00
Te koop: bij je plaatselijke boekhandel of direct bij uitgeverij Penn

Zoals de titel al zegt is dit al weer het tiende deel in de samenwerking tussen Rob Dragt en uitgeverij Penn. Om dit te vieren is het boek maar liefst 30 pagina’s dikker dan vorig jaar, zonder dat het duurder is geworden. De onderwerpen zijn onverminderd interessant. Het concept mag ondertussen bekend zijn: elk jaar komt Rob aan het eind vanhet jaar met een mooi boek over speciaal transport, berging en andere bijzondere trucks. Doorsponsoring van diverse bedrijven is de prijs van het boek zo laag gebleven. Uiteraard wordt er aan de sponsoren aandacht gegeven in het boek, maar doordat ze allemaal binnen het thema vallenis dit nergens storend. Alle hoofdstukken zijn relatief kort (één tot vijf pagina’s), zodat ook mensen die niet zulke lezers zijn stukje bij beetje het boek kunnen lezen. Of je houdt het bij alleen plaatjes kijken natuurlijk, daar ligt sowieso de nadruk op. Persoonlijk wist ik vooral de diverse artikelen over de Friese bedrijven (KTF, A.P. van den Berg, Combex, Koster, HG), bijzondere militaire voertuigen, speciale voertuigen met laadkraan, luchthavenmateriaal en rupsvoertuigen te waarderen. Dat geeft de enorme diversiteit ook al een beetje aan.

Al met al is dit boek, net als de voorgaande 9 exemplaren uit de reeks, weer een echte aanrader. Met de feestdagen voor de deur ook een leuke kadotip. Zo heb ik zelf naast het door Uitgeverij Penn en Rob Dragt ter beschiking gestelde recensie-exemplaar nóg een boek besteld, om kado te doen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *