25 Volvo FMiXers voor Dijckerhoff Basal

Volvo FMX 2nd gen
Media 2019 worden er 25 nieuwe mixers afgeleverd aan Dijckerhoff Basal. Deze zijngebaseerd op een Volvo FMX 10×4 chassis. De beide voorassen mogen 10 ton dragen, de beide aangedreven assen 9½ ton. De achterste as in een gestuurde 10-tons naloop-as, die in onbeladen toestand omhoog kan. Het wettelijk maximum gewicht zit hiermee op 49 ton, technisch kan hij 53 ton aan. Men heeft mede voor Volvo gekozen omdat deze af-fabriek vijfasser chassis kan leveren. De Stetter mixer-opbouwen zullen door Ton Boogaard Service opgebowud worden, zoals gebruikelijk bij Dijckerhoff Basal. In februari moeten de eerste eerste exemplaren in dienst komen. Ze vervangen deels oude mixers, maar zijn ook deels ter uitbreiding. Mocht je dus een toekomst als mixerchauffeur ambiëren, kun je bij Dijckerhoff Basal sollciteren. Ik kan je niet beloven dat je dan ook meteen op een FMX komt te rijden.
Volvo FMX 2nd gen
De foto’s bij dit artikel zijn ter illustratie en niet de trucks waar het over gaat. Die zijn immers nog niet afgeleverd.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *