Christmas Truckrun Panningen vanuit een taxi

Zaterdagmiddag 22 December 2018 meld ik (Martijn Manrho) me bij een trailer langs de kant van de weg in Panningen. Voor het eerst in mijn 25 jarige carrière als beroepschauffeur waarin ik van alles wat met wielen en een motor heb bestuurd doe ik mee aan een truckrun, en niet zomaar eentje, de Christmas Truckrun in Panningen waar de clienten van stichting Daelzicht een prachtige avond beleven tussen verlichte trucks.
En dan bedoel ik niet zomaar verlichte trucks maar trucks waar de chauffeurs een waar kunstwerk van hebben gemaakt. Kilometers ledslangen en andere verlichting zijn met kabelbinders en plakband aan de wagens vastgemaakt.

Maar goed, ik stond dus naast de trailer waar chauffeurs zich moesten melden, tot mijn grote verbazing krijg ik een nummer, kortom ik zit midden in de stoet in plaats van achteraan in de stoet, helemaal mooi. En ondanks dat mijn Crafter niet tot de kleinste bussen hoort stond ik lichtelijk schaapachtig te grinniken toen ik mijn bus tussen de vrachtwagens zag staan.

En wat doe je dan, nou je loopt gewoon iedereen achteraan en zo kwamen we in de loods van Litjens staalbewerking terecht waar voor de chauffeurs voor een natje en een droogje was gezorgd en waar ook een kleine instructie was. Niet te veel toeteren was er eentje van, en lieve organisatie ik weet niet zeker of ik me daaraan heb kunnen houden, aan de andere kant de toeter van een Crafter is gelukkig zacht.

Vervolgens ging het in een lang verlicht konvooi door het donkere buitengebied vanuit Panningen naar Koningslust maar ook in dat donkere buitengebied stonden mensen al te kijken naar al het moois wat voorbij kwam. Eenmaal op het terrein van Daelzicht bleek dat ik de instucties niet helemaal duidelijk had begrepen en dat ik daar had moeten beginnen, maar goed geen probleem mijn passagiers stonden op mij te wachten en ik kon weer keurig op mijn plekje in de stoet komen.

Voor me een Scania en ik zie daar een van mijn vaste passagiers instappen en achter me een Volvo met een andere vaste passagier (al kwam ik daar later achter) en al snel is me duidelijk dat de chauffeur en bijrijder van de Scania voor me hun passagier hebben uitgelegd hoe de werklamp achter op de trailer werkt dus vanaf dat moment is het 3 uur filerijden terwijl ik af en toe goed verblind wordt door een vrolijk knipperende werklamp. Maakt allemaal niet uit hoe meer lampjes hoe beter.

En dan is het zover, iedereen heeft een plekje en de stoet zet zeg in beweging en ik val van de ene in de andere verbazing. In de dorpjes langs de route staan de mensen rijen dik op het konvooi van 80 vrachtwagens en begeleidingsvoertuigen op te wachten, vrolijk zwaaiend en zelf ook vaak met lampjes  in de hand of om de nek dragen ook zij bij aan een geweldige avond voor de mensen die we in de auto/vrachtwagen hebben.

Ik zelf heb trouwens om een andere reden de grootste lol, de vrachtwagen voor ons is voorzien van en fijne toeter en het aantal keren dat ik mensen een sprongetje in de lucht zie maken van schrik is niet meer te tellen, leedvermaak is stiekem nog altijd leuk. Al schrik ik mezelf ook een paar keer een ongeluk. Maar goed net als het lampje kan dat niets schelen. Verhoogd de feestvreugde alleen maar.

En zo langzaam als de stoet vooruit komt zo snel gaat de tijd, voor we het weten is het al na 21 uur en zijn we na een rondje van een kilometer of 30 weer terug op Savelberg. De passagiers mogen uitstappen en het feestje wordt dankzij de DJ en de frietkraam binnen voortgezet.

Volgend jaar weer? zeker weten. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en volgend jaar wil ik niet het busje zijn waar mensen stoppen met foto’s maken. De plannen voor converters en ledstrips zitten al in mijn hoofd.

En als slot dank en lof aan alle mensen die de Christmas Truckrun mogelijk hebben gemaakt. De organisatie, alle vrijwilligers, het publiek langs de route, de chauffeurs en niet te vergeten de bedrijven die hun trucks mee laten rijden, dus ook bedankt mijn baas Taxi van Meurs uit Simpelveld. Iedereen heeft er met elkaar voor gezorgd dat onze passagiers een onvergetelijke avond hebben gekregen.

Volgend jaar is de Christmas Truckrun op Zaterdag 21 December. Informatie is te vinden op de website en de Facebookpagina van de organisatie.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *