De jassen van de BB-TN-11

Bij huisvervoerder van Scania Nederland, de firma Zandbergen, reden vele Scania’s in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig rijdt men zelfs meerdere voertuigmerken. Midden jaren 90 reed in ieder geval één, mogelijk zelfs twee, Scania’s in witte cabine kleuren rond, terwijl op dat moment de blauw met rood, oranje en gele kleuren de huiskleuren waren. Het bijzondere daarbij was dat de trucktransporter niet gewoon open was, maar dat deze een zeilenconstructie had, zowel de bakwagen als de Vogelzang aanhanger. De wagen werd namelijk gebruikt om Scania’s van 3 serie met 4 serie componenten te vervoeren en later ook nog de 4 serie fieldtesttrucks van Zweden naar onder andere Nederland te vervoeren. (Dit is wat mij destijds verteld werd.) Natuurlijk heb ik (Marco Havers, red.) ook van deze bijzondere truck foto’s gemaakt zodat we nu nog terug kunnen kijken op deze bijzondere samenstelling.
Scania 113Scania 113Scania 113Scania 113
Nadat de 4 serie geïntroduceerd was is de wagen ontdaan van zijn zeilen en heeft de wagen nog kort gereden in zijn witte uitmonstering met blauw chassis.
Scania 113 Scania 113
Hierna is de wagen naar de spuiter gegaan om de kenmerkende Zandbergen kleuren te krijgen.
Scania 113Scania 113Scania 113
Tegenwoordig rijden de Scania’s en andere merken van dit bedrijf rond…… met witte cabinekleur…

Tekst en foto’s Marco Havers.

One Response

  1. Eric 23 december 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *