Ponticelli Puncher van binnen bekeken

Ponticelli Puncher
Nee, dit is géén Renault. Dit is een Ponticelli. Wel met Renault techniek en via het Renault netwerk in Frankrijk verkocht, maar het is toch echt een eigen merk. Er heeft al eens een artikel over een truck van dit merk hier op de blog gestaan, met foto’s van Roy Groteboer, maar zelf had ik er nog nooit een in het echt gezien. Tot de decemberveiling 2018 van Ritchie in Moerdijk.
Ponticelli Puncher
Volgens de gegevens had de truck uit 2005 een Nederlandse registratie. Dat gaat er bij mij slecht in, ik ben arrogant genoeg om te denken dat ik het wel had geweten als er 13 jaar een Ponticelli Puncher in Nederland rond had gereden. De opbouw is een Geesink GPM3 met een inhoud van 16 m³, wellicht heeft Geesink deze auto als inruiler binnen gekregen en op de veiling ingebracht. De truck heeft 139.666 kilometer op de teller. Opvallend: de bestuurdersdeur gaat op de reguliere deur open, terwijl de bijrijders/beladers een ‘busdeur’ tot hun beschikking hebben.
Ponticelli PuncherPonticelli PuncherPonticelli PuncherPonticelli PuncherPonticelli Puncher

2 Comments

  1. Sander 25 december 2018 Reply
    • Alex Miedema 25 december 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *