Winter in Nederland – Marco Havers

Scania 94
Geen Geen
De winters in Nederland waren vroeger veel kouder dan nu. De kans dat er ooit weer een Elfstedentocht komt is wel erg klein nu de winters steeds minder streng lijken.
VW LT 2nd gen
Mercedes-Benz Sprinter
Geen Geen
Mercedes-Benz SK 94
55 jaar geleden was de winter extreem koud met een gemiddelde temperatuur van -3,4 graden. In dit jaar werd ook de meest barre Elfstedentocht verreden, waar bij de start de temperatuurmeter zo’n -18 graden aangaf.
Geen Geen
Scania 113 Streamline
De winters in Nederland worden steeds zachter. In Nederland valt gemiddeld op ongeveer 20 -30 dagen sneeuw in een jaar. Waarbij we het ene jaar maar een paar vlokjes in de winter krijgen en de andere keer weer enkele centimeters het land stil legt.
Scania meerdere
Geen Geen
Scania 93
DAF CF
Sneeuw kan voor overlast zorgen, niet alleen door gladheid maar ook bij natte sneeuw door verminderd zicht. Echter leveren deze dagen toch weer mooie plaatjes op wanneer de vrachtwagens enige tijd in de sneeuw stil staan of rijden.
Fiat 500
Scania 4-serie
Scania meerdere
Geen Geen
De eerste paar vlokken sneeuw van winter 2018-2019 hebben inmiddels achter de rug, maar in deze blog sneeuwfoto’s uit de afgelopen 25 jaar.
Scania 124Mercedes-Benz SK 94Scania 94Scania 93Scania 94Mercedes-Benz Actros MP4Geen GeenScania 144VW LT 2nd genScania 113 StreamlineScania 94
Tekst en foto’s Marco Havers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *