De jassen van de BH-LL-89

Scania 93
Iedereen kent Lekkerland van de oranje trucks met witte letters, maar nadat Lekkerland 1997 gefuseerd was met Maas International Benelux werden de oranje wagens gefaseerd overspoten in het zwart, de kleur van Maas. De nieuw aangeschafte trucks werden uiteraard gelijk in het zwart besteld.

Lekkerland Nederland B.V. maakt, met een vestiging o.a. in Meppel, samen met Lekkerland Vending Services B.V., deel uit van het Duitse Lekkerland AG & Co. KG. Het bedrijf levert onder andere aan benzinestations, kiosken, tabakszaken, bakkerijen en drankenhandels een breed assortiment food en non-food, rookwaren en telecommunicatie.

De oranje Scania P93M250 met kenteken VH-38-HK bovenaan deze blog werd na zijn werkzame leven afgelost door de zwarte Scania BH-LL-89 waar deze blog over gaat.
Scania 94
Scania 94
De Scania in deze blog is een P94D met 220pk en is in 1999 op kenteken gezet. Ik (Marco Havers, red.) heb hem voordat hij het kenteken kreeg al gespot bij Beers aan de Blaloweg in Zwolle. De zwarte Scania was bestemd voor Lekkerland in Meppel.
Scania 94
Scania 94
Nadat de truck afgeleverd was kreeg de wagen reclame van Winfield op de oplegger. Het logo op de deur, dakspoiler en oplegger was met witte belettering en rode verticale strepen met de tekst ‘Lekkerland’ met daar onder ‘Voor al wat lekker is’. De oplegger is een GS Meppel product met Talen Meppel carrosserie.
Scania 94
Scania 94
Scania 94
In jaren 2000 werd de tabakswet van kracht en mochten er geen reclame uitingen meer op onder andere vrachtwagens staan, zodoende werd de reclame verwijderd van de oplegger. De tekst hier op was; Lekkerland met daaronder de Engelse slogan “The Convenience Company. De Scania heeft enkele jaren gereden met alleen deze witte belettering en rode verticale strepen in het logo zowel op de deur, dakspoiler als oplegger.
Scania 94
Nadat de Lekkerland het bedrijfslogo vernieuwd heeft, heeft de Scania een tijd lang incognito rond gereden. Helemaal in het zwart zonder logo.
Scania 94
Scania 94
Na enige tijd heeft ook deze P94 het nieuwe logo gekregen zoals alle andere trucks bij het bedrijf. Witte letters en rood logo. Geen slogan meer op de deur en dakspolier maar wel onder het logo op de oplegger. ‘The convenience company’, met daaronder de webadres van de firma.
Scania 94
De oplegger was ook de jongste niet meer en na verloop van tijd was de oplegger niet meer waterdicht en werd de oplegger voor altijd afgekoppeld. Als vervanger van deze oplegger kwam er een heel oud uitziend crèmekleurige oplegger voor terug. Deze was waterdicht maar had natuurlijk niet de allure als de zwarte oplegger. Het vormde geen geheel meer met de trekker ervoor.

Tekst en foto’s door Marco Havers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *