Truckspotter van de maand: Pier van Solkema

Volvo F12
Een nieuwe categorie op de blog: De Truckspotter Themamaand. Dit wordt een reeks met 24 delen. Elke maand koppel ik aan een provincie. In die maand ga ik dan in die provincie een fotorondje rijden voor een blog, in een andere blog in diezelfde maand zet ik dan een truckspotter uit de provincie in kwestie in het zonnetje. De keuze welke provincie ik als eerste zou doen was niet een heel moeilijke: ik had dit idee afgelopen vrijdag pas, januari is niet zo lang meer. Ik houd het dicht bij huis: Fryslân!
DAF XF105
In Fryslân zijn veel truckspotters actief, maar wat mij betreft is er één die er boven uit steekt: Pier van Solkema. Hij is voor mij dus truckspotter van de maand januari. Alle foto’s uit deze blogzijn door hem gemaakt. Pier heeft op het moment van schrijven al 8.649 foto’s op truckfan.nl geplaatst, en daar komen iedere dag meer bij, de ene nog mooier dan de andere. Daarnaast is Pier actief in diverse facebookgroepen (vooral ‘Alde Grize) en is hij huisfotograaf bij Friese DAF-dealer BSF.
Scania R-serie
Pier is gepensioneerd, maar zit alles behalve stil. Naast truckspotten (en als het slecht weer is Lego bouwen) maakt hij zich ook verdienstelijk voor de samenleving in en om zijn woonplaats Sneek. Zo rijdt hij met een elektrische shuttle mensen van de parkerplaatsen naar het centrum van de stad, is hij vrijwilliger bij verschillende sportevenementen en is hij in de herfst de grootste vijand van boomblaadjes in zijn wijk. Zijn vrouw Ineke hoeft ten minste niet bang te zijn dat Pier haar thuis te veel voor de voeten loopt. 😉 Scania R-serieScania R-serie.Mercedes-Benz ArocsMercedes-Benz Arocs.DAF CFDAF CF.DAF XF Euro 6DAF XF Euro 6.Scania R450 (new)Scania R450 (new).Iveco StralisIveco Stralis.Volvo FH 4th genVolvo FH 4th gen.Mercedes-Benz ArocsMercedes-Benz Arocs.Scania P420Scania P420.Peterbilt 389Peterbilt 389.Scania T112Scania T112.Scania R500 (new)Scania R500 (new).DAF CF Euro 6DAF CF Euro 6.Kenworth K100De laatste foto in deze blog is de eerste die Pier ooit op truckfan zette, met één van de Kenworth K100’s van Feenstra.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *