DOT Motor Truck: een dotje op drie wielen

DOT Motor TruckOp de 50e Great Dorset Steam Fair spotte ik bijgaande DOT Motor Truck. Een merk waar ik tot dan toe nog nooit van had gehoord. DOT werd opgericht door Harry Reed, die in 1903 zijn eerste motorfiets bouwde. In 1906 kocht hij een professionele werkplaats waar hij onder denaam ‘The Dot’ motorfietsen ging bouwen. Het is nooit helemaal duidelijk geworden waar ‘DOT’ nu voor staat. In ieder geval niet “Don’t Open Throttle” of “Don’t Order Two”. “Devoid Of Trouble” is al waarschijnlijker, dat werd in de jaren ’20 als reclamekreet gebruikt, maar het waarschijnlijkst is dat hij het merk naar zijn dochter Dorothy heeft genoemd. In 1925 raakte DOT in de financiele problemen na de overname van New Scale. Onder nieuw eigenaarschap werden nog tot 1932 motorfietsen gebouwd, maar wederom een nieuwe eigenaar, Burnard Scott Wade, stopte daar mee. Geïnspireerd door de driewieler fietsen die in Manchester werden gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdens de “Fire Watching” patrouilles, kwam men in 1949 met de Motor Truck. Later werd ook de productie van reguliere motorfietsen weer opgepakt. In 1973 werd de productie van motorfietsen bijna helemaa stilgelegd, ten faveure van schokbrekerproductie voor derden.
DOT Motor Truck

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *