Ford stopt met zware trucks in Zuid-Amerika

Ford Cargo Turkije
Als onderdeel van het heroverwegen van haar bedrijfsstrategie wereldwijd, heeft de Ford Motor Company gisteren aangekondigd zich terug te trekken uit de markt voor zware trucks in Zuid-Amerika. Dit houdt in dat de productie in de Braziliaanse fabriek te São Bernardo do Campo stopt met de productie. Dit betekent het eind voor de Cargo, F4000, F350 maar ook de Ford Fiesta in Zuid-Amerika, op het moment dat de inventaris van de fabriek verkocht is. Ford heeft nog naar andere methoden gezocht om toch in deze markt actief te blijven, zoals het verkoop van deze tak en partnerschappen, maar dat mocht niet baten. De kosten zouden te hoog zijn en de kans op winst te laag. Ook de productie van de Ford Focus in Argentinië zal stoppen. Voor de Zuid-Amerikaanse markt richt Fordzich nu op SUV’s, pick ups en de nieuwe lichte bedrijfswagens die men momenteel samen met VW aan het ontwikkelen is.

“Ford is committed to the South American region by building a sustainable and profitable business with strengthened product offerings, outstanding customer experience, and a leaner more agile business model,” aldus Lyle Watters, president van Ford of South America. “We know this action will have a major impact on our employees in São Bernardo and we will be working closely with all our stakeholders on the next steps,” Watters said. “Working closely with our dealers and suppliers, Ford will continue to provide support for our customers with warranty, parts and service.”Ford F350

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *