Volkswagen Bedrijfswagens onthult de vernieuwde Multivan T6.1

VW Transporter T6
De iconische Multivan is grondig vernieuwd. En dat gaat verder dan zijn nieuwe looks. De Multivan 6.1 biedt een nieuw en gedigitaliseerd dashboard, de nieuwste generatie infotainmentsystemen én hightech bestuurdersassistentie. De Multivan 6.1 is leverbaar met nieuwe TDI-motoren en er komt een volledig elektrisch aangedreven versie met een actieradius van ruim 400 km*. De Multivan 6.1 is het eerste model binnen de vernieuwde T6-reeks van Volkswagen Bedrijfswagens die in het vierde kwartaal van 2019 naar Nederland komt.
VW Transporter T6
Volkswagen Bedrijfswagens heeft het tijdloze design van de Multivan met name aan de voorzijde vernieuwd. De blikvangers zijn grotere luchtinlaten, compactere koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting en een aangepaste grille. De vernieuwde voorbumper en de chroomstrips die doorlopen tot in de koplampen dragen bij aan de nieuwe scherpe looks. Ook de achterzijde is vernieuwd, met onder meer nieuw ontworpen achterlichtunits.
VW Transporter T6
Vernieuwd en digitaal
De Multivan 6.1 heeft een vernieuwd en gedigitaliseerd interieur. Zo is het nieuwe dashboard te voorzien van de Digital Cockpit. Dit 10,25 inch grote digitale instrumentarium is niet alleen een lust voor het oog, maar ook perfect afleesbaar door de hoge resolutie en heldere graphics. De bestuurder heeft keus uit verschillende weergavemogelijkheden. Indien wordt gekozen voor de topversie van het infotainmentsysteem, geeft de Digital Cockpit ook de navigatiekaart weer.
VW Transporter T6
Hightech assistentie
De Multivan 6.1 wordt leverbaar met de nieuwste assistentiesystemen. Hij wordt standaard geleverd met de nieuwe Zijwindassistent. Dit systeem stabiliseert bij sterke zijwind door actieve ingrepen van de nieuwe stuurinrichting met elektromechanische bekrachtiging. Ook Lane Assist is leverbaar. Deze rijbaanassistent houdt de Multivan 6.1 automatisch binnen de wegmarkeringen. Park Assist maakt automatisch inparkeren mogelijk. De bestuurder hoeft daarbij alleen maar gas te geven en te remmen. Rear Traffic Alert waarschuwt bij achteruitrijden voor verkeer dat onder een hoek van 90 graden nadert en kan zo aanrijdingen voorkomen. Trailer Assist vereenvoudigt het manoeuvreren met een aanhanger. Met de knop van de elektrische spiegelverstelling kan de bestuurder de gewenste draaihoek van de aanhanger instellen, dit wordt zichtbaar gemaakt op het centrale display. Als de hoek juist is ingesteld, neemt het systeem de besturing over.
VW Transporter T6

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *