Ton van Genugten met Iveco naar Morocco Desert Challenge

Petronas Team De Rooy Iveco doet met één truck mee aan de Morocco Desert Challenge, van 12 tot 20 april. De nieuwe Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging zal worden bestuurd door Ton van Genugten. Gerard de Rooy doet mee aan MDC in de raid-categorie, met een gewone 4×4.
Iveco Powerstar
Het duurde even voor Team De Rooy definitief de inschrijving kon bevestigen. “Het was wachten op een aantal onderdelen”, zegt Gerard de Rooy. “De Morocco Desert Challenge, waar bijna veertig racetrucks aan deelnemen, is heel geschikt voor ons om de nieuwe Powerstar met onafhankelijke wielophanging te testen. De onderdelen die we nodig hadden, zijn er nu en er wordt volop gebouwd om de truck op tijd gereed te hebben.”

Ton van Genugten gaat ermee rijden. “Voor mij is het een nieuwe truck”, zegt Van Genugten. “Gerard heeft er mee gereden in de Silk Way Rally, Wuf van Ginkel heeft ermee gereden in de Africa Eco Race en nu is het mijn beurt. Ik heb zoveel goede dingen gehoord over de Morocco Desert Challenge dat ik het niet kon laten gaan. Peter Willemsen, mijn navigator in de afgelopen Dakar Rally, kon niet mee, maar mijn vorige navigator, Anton van Limpt, die eerder deelnam aan de MDC, had er wel zin in. Dat is een vertrouwde combinatie, waar ik erg blij mee ben.”

Gerard de Rooy zelf gaat mee naar Marokko om het team te leiden en aangezien hij dan toch van A naar B moet elke dag, stapt hij met een paar vrienden in een 4×4 om mee te doen in de raid-categorie, buiten competitie en puur voor de lol. “Het is belangrijk dat er verschillende mensen met de nieuwe truck rijden, dat ie kilometers maakt en dat we zodoende de truck verder kunnen ontwikkelen.”

In de eerdere twee rally’s waarin de truck werd ingezet, kwamen nogal wat kinderziektes naar boven. Van Genugten is zich er terdege van bewust dat het testen voorop staat. “Ik vertrek in die modus en we zien het wel. Er zijn veel deelnemers die de Morocco Desert Challenge al veel vaker hebben gereden en die dus beter weten wat ze kunnen verwachten.”
Iveco Powerstar
MDC-directeur Gert Duson is uiteraard verheugd met de deelname van Team De Rooy. “Dit laat opnieuw zien dat de Morocco Desert Challenge, waar intussen 300 voertuigen aan de start staan, een topevenement is geworden, waarin serieuze rally en competitie samen gaat met gemoedelijkheid en teamspirit. Een team als De Rooy mag in dit veld niet ontbreken.”

Foto’s: de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging in actie in Marokko, gezien door de lens van Tim Buitenhuis van Rallymaniacs.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *