iF Design Awards voor MAN Lion’s City en CitE concept truck

MAN Truck & Bus heeft twee iF Design Awards gewonnen. In de categorie ‘Automobiles/Vehicles’ ging de prestigieuze award naar de MAN Lion’s City stadsbus. Het studiemodel MAN CitE ontving de designprijs eveneens, in de categorie ‘Professional Concept Mobility’.
MAN CitE
De MAN CitE is een vrijwel productierijpe, elektrische vrachtwagen voor distributie in drukke stadscentra. Volgens de jury een innovatief, op de toekomst gericht voertuig. “De hypermoderne cabine biedt de chauffeur een ruimtelijke en overzichtelijke werkplek. Het exterieurontwerp is zowel karakteristiek als functioneel,” aldus het juryoordeel.
MAN CitE
Holger Koos, hoofd Design bij MAN Truck & Bus: “Functionaliteit stond voorop, met een lage instap, vlakke cabinevloer en een zwenk-/schuifportier aan de rechterzijde. Mede dankzij de 360-graden camera is het zicht rondom optimaal, wat het veiligheidsniveau aanzienlijk verder verbetert.”
MAN CitE
MAN Lion’s City: nieuwe generatie stadsbussen
Voor het vierde jaar op rij krijgt een bus van MAN Truck & Bus een iF Design Award. De jury prees het tijdloze high-end uiterlijk van de MAN Lion’s City. De LED-koplampen, het klassieke zwarte front met de brede verchroomde sierlijst en de karakteristieke lage voorruit springen direct in het oog. Voor een optimale ergonomie van de chauffeur is een functionele cabine ontworpen. Door toepassing van nieuwe materialen en productiemethoden is de MAN Lion’s City lichter, robuuster en gebruiksvriendelijker geworden.
MAN Lions City
In één oogopslag herkenbaar
“We zijn erg trots op de twee iF Design Awards,” verklaart Holger Koos. “Ze onderstrepen dat het design van MAN Truck & Bus van het allerhoogste niveau is.”
MAN CitE
MAN: veelgeprezen IF Design Award-winnaar
De iF Design Awards werden in 1953 in het leven geroepen. In verschillende categorieën worden producten beoordeeld op tal van criteria, zoals innovatie, ergonomie, functionaliteit en milieutechnische eigenschappen. In 2016 werd de MAN Lion’s Intercity bekroond met een iF Design Award, in 2017 kreeg de NEOPLAN Tourliner de prijs en in 2018 nam MAN een award in ontvangst voor de MAN Lion’s Coach. Precies 65 jaar geleden nam MAN voor het eerst een iF Design Award in ontvangst voor een maritieme dieselmotor.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *