De levens van de VX-31-GP

Scania 113
De Scania R113M380 4×2 is in de jaren 90 bij Zandbergen Transport in Meppel nieuw in bedrijf gekomen. Hij kreeg een Vogelzang opbouw voor het vervoer van vrachtwagens. Er achter kwam een 3 assige aanhanger.
Scania 113
Door de tijd is er wel wat veranderd. Zo werd de originele van de fabriek af gemonteerde bumper vervangen door een roestvrijstalen exemplaar. Deze kwam naar ik zo nog weet van een andere Scania truck van Zandbergen. De truck met kenteken VJ-29-FR.
Scania 113
Of de lichtbak op het dak nu al gemonteerd werd van af het begin dat de truck bij Zandbergen in diens kwam of pas later dat weet ik niet meer. Ik heb foto’s waar hij gemonteerd is en waar hij niet op het dak zit.
Scania 113
Na jaren van trouwe dienst en de nodige kilometers achter de kiezen werd de truck ingeruild bij Beers in Zwolle. De opbouw werd eerst nog verwijderd.
Scania 113
Jaren later zag ik (Marco Havers, red.) de Scania met het kenteken VX-31-GP weer in Meppel staan, met een andere opbouw en de cabine en opbouw in donkergroene kleur. Ik heb geen idee wie de eigenaar van de truck is.
Scania 113
Tekst en foto’s Marco Havers.

NET ZO INTERESSANT

One Response

  1. niels mulder 10 mei 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *