Drie dikke FAK-DAFs voor Van Groningen

DAF XF Euro 6Van Groningen in Nieuw-Vennep heeft drie identieke DAF XF 530 FAK Super Space Cab motorwagens in gebruik genomen. Het familiebedrijf heeft al een decennialange relatie met het Nederlandse truckmerk. Zowel opa als vader Van Groningen kozen al voor het merk. Goede ervaringen met voorgaande modellen, maar zeker ook de wens van meerdere chauffeurs maakten dat Truckland deze drie van een haakarmsysteem voorziene zware voertuigen mocht leveren, als onderdeel van een grotere wagenparkverjonging. Het Haarlemmermeerse bedrijf houdt zich vooral bezig met ijzer- en metaalhandel, constructiesloop en het bijbehorende transport.
DAF XF Euro 6
Directeur William van Groningen over de keus voor DAF:. “Persoonlijk maakt het merk mij niet zo veel uit. Ik vind het belangrijk dat onze auto’s er goed uitzien en dat de betreffende chauffeur het naar zijn zin heeft. Als familiebedrijf hebben wij veel waardering voor ons personeel. Wanneer de chauffeur in een vrachtwagen naar eigen keuze mogen rijden en we hierdoor een fijne werkplek aan kunnen bieden, is dat ons veel waard. Dit zeker in een tijd, waar goede Nederlandse chauffeurs schaars zijn. Deze nieuwe DAF’s zijn net als voorheen via Jean-Paul Punt van Truckland geleverd. Bevako zorgde voor de opbouw van het 30 tons VDL haakarmsystemen en Voortman heeft de volledig nieuwe, door directeur William van Groningen zelf ontwikkelde, robuustere huisstijl en kleurencombinaties op de cabines aanbracht. Tegelijkertijd leverde GS Meppel drie bijpassende aanhangers.”
DAF XF Euro 6
In deze 8×2 configuratie beschikken de DAFs over een 530 pk MX-13 motor, gekoppeld aan een speciaal op het werk afgestemde 16 versnellingen tellende TraXon automaat. Dit in combinatie met een ZF intarder, aandrijving op de middelste as van het tripple-stel, met een gestuurde en hefbare voorloopas en de eveneens dubbellucht uitgevoerde liftbare sleepas die met elkaar bijdragen aan een juiste aslastverdeling. Door de nieuwe huisstijl zijn er in de belijning en kleurstelling van de ruime en stille cabine de nodige zaken gewijzigd. Verder is de leef/werkruimte van de chauffeur zeer compleet uitgevoerd met een bruin lederen interieur met bijpassende tunnelhoes, aluminium dashboard inlays, een televisie, navigatie, een koelkast, een ruim en comfortabel bed voor het geval de chauffeur eens een nacht overblijft, climate control, 3 camera’s (front, op de haakarm gericht en bij de vangmuil),zwaardere luidsprekers met zwaardere bekabeling, een 800 Watt versterker met subwoofer, een lederen stuurwiel en tal van originele veiligheidssystemen. Gebleven zijn de roestvrijstalen achterzijden met verlichtingsunits, de roestvrijstalen bumpers, gereedschapskisten en de nodige extra verlichting.
DAF XF Euro 6
De nieuwe DAF combi’s worden ingezet bij de transportservices van het bedrijf waar inmiddels in totaal ruim 90 gemotiveerde en trouwe medewerkers werken. William Van Groningen vervolgt: “Onze core business is de handel in schroot en metaal. Ferro en non-ferro. Verder verrichten wij als onderaannemer sloopactiviteiten ter ondersteuning van onze klanten. Daarvoor beschikken wij over 30 machines variërend van 23 tot 80 ton. Na vele jaren in Nieuw-Vennep gaan wij medio dit jaar officieel verhuizen naar Vijfhuizen. In juli/augustus slaan we daar de eerste paal voor de nieuwbouw, maar momenteel zijn wij hier al actief. Volgend jaar gaan we helemaal over en komt Nieuw-Vennep te vervallen. Verder hebben wij vestigingen in Leimuiden, Nunspeet en Finland. De metalen die uit sloopwerken komen, sorteren wij en geven wij een volgende bestemming. Gesorteerde metalen vervoeren wij direct naar bedrijven als Tata Steel of naar diverse ijzerhandelaren. Verder bieden particulieren en bedrijven hun metalen bij onze bedrijven aan. Voor alle benodigde transporten maken wij gebruik van onze eigen containers en transportmiddelen. Overigens worden wij door onze klanten ook steeds vaker voor klussen in het buitenland gevraagd. Recent hebben wij nog een sorteerlijn in Engeland gedemonteerd, een boot in Suriname uit het water gehaald en een kunstmestfabriek op Cyprus gesloopt. Daarnaast zijn wij regelmatig aan het werk in Duitsland en België.
DAF XF Euro 6
Met de ingebruikname van de nieuwe DAF’s telt het wagenpark in totaal 12 voertuigen. Het onderhoud van alle voertuigen en machines verricht Van Groningen in eigen beheer waarbij gebruik gemaakt wordt van de originele -door de dealer geleverde- onderdelen. DAF XF Euro 6DAF XF Euro 6

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *