EUROPART breidt zijn betrokkenheid bij de trucksport uit

Onder het motto „Passie verbindt“ is EUROPART ook in het jaar 2019 weer betrokken bij de Europese trucksport. Naast het truckracen komt daarbij ook de Truck Trial in beeld. “Als bedrijf hechten we grote waarde aan een eerlijk en competent partnerschap met onze klanten”, zegt EUROPART CEO Olaf Giesen. “Daarbij hoort niet alleen dat wij aan de eisen en behoeften van onze klanten voldoen – bij de keuze van de producten evenals bij de kwaliteit, bij het advies evenals bij de service. Daar hoort ook bij dat wij persoonlijke passies met onze klanten delen, bijvoorbeeld de passie voor de trucksport.”

Voor de zesde opeenvolgende keer ondersteunt Europa’s toonaangevende handelsonderneming voor bedrijfswagenonderdelen, werkplaatsbenodigdheden en accessoires het team Reinert Racing. In het kader van een personeelsevenement ondertekenden EUROPART CEO Olaf Giesen en teameigenaar René Reinert de sponsorovereenkomst voor het seizoen 2019. Net als in het afgelopen jaar zal transportondernemer dit seizoen weer zelf achter het stuur van de racetruck met startnummer 77 plaatsnemen. De succesvolle trucker behaalde in het seizoen 2018 de zevende plaats in de eindrangschikking van het FIA European Truck Racing Championship. In de teamranking werd het team Reinert Adventure tweede.

Naast het truckracen is EUROPART dit jaar ook actief in de Truck Trial. Zo ontvangt het BFS Trucksport team van regerend Europees kampioenen Marc Stegmaier en Jan Plieninger een exclusieve materialensponsoring met onderdelen en producten van het eigen merk EUROPART Premium Parts. Hierbij wordt net zo goed gebruik gemaakt van stuur- en ophangingsonderdelen zoals spoorstangen en bladveren als van remmen, verlichting of reinigings- en smeermiddelen uit het omvangrijke programma van het eigen merk. “Het jarenlange intensieve gebruik in de racesport en Truck Trial is een indrukwekkend en duurzaam bewijs van de buitengewone kwaliteit en duurzaamheid van onze eigen merkproducten”, zegt Olaf Giesen.

Met de eerste sponsoring van startnummers breidt EUROPART zijn betrokkenheid bij het Europees kampioenschap Truck Trial verder uit. Tijdens zes evenementen in vijf landen kiezen de offroad-specialisten hun kampioenen in de verschillende voertuigcategorieën. Dit seizoen komen hierbij in totaal meer dan 80 Truck Trial-teams aan de start. “Net als het FIA European Truck Racing Championship, past de Europa Truck Trial met evenementen in heel Europa precies bij onze internationale gerichtheid. Door onze betrokkenheid bij de trucksport kunnen wij ons enthousiasme voor dat wat we doen met onze klanten en een groot publiek in heel Europa delen.”

EUROPART gebruikt de betrokkenheid bij de racesport ook om verdienstelijke medewerkers te bedanken voor hun bovenmatige inzet. In het kader van de Truck Grand Prix op de Nürburgring organiseert het bedrijf een evenement voor 150 internationale medewerkers, die zich bijzonder voor de klanten hebben ingezet. “Ons succes in Europa is gegrondvest op de betrokkenheid en het enthousiasme van onze medewerkers”, legt Olaf Giesen uit. “Daarvoor zijn we hen dankbaar en erkentelijk. Want waardering creëert toegevoegde waarde.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *