[video] Bevrijdingskonvooi van vijftig veteranen door Fryslân


Vandaag, 5 mei 2019, reed er een konvooi met 50 legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog een route door het noordoosten van Fryslân. Om elf uur vanochtend werd vertrokken uit Ternaard. In Stiens werd halverwege de route een uurtje geluncht, waarna men verder reed naar Dokkum. Ik heb het hele gebeuren op drie punten meegepakt. Ik heb gefilmd bij mijn moeder in Stiens voor huis, vervolgens op het dorpsplein van Stiens en tenslotte vanaf mijn eigen oprit, in Koarnjum. Op de tweede en derde locatie heb ik ook een aantal foto’s gemaakt.

GMC CCKW-353 (Jimmy)GMC CCKW-353 (Jimmy).GMC CCKW-353 (Jimmy)GMC CCKW-353 (Jimmy)GMC CCKW-353 (Jimmy).GMC DUKW-353 (Duck)GMC DUKW-353 (Duck)GMC DUKW-353 (Duck).GMC DUKW-353 (Duck)GMC DUKW-353 (Duck)GMC DUKW-353 (Duck)GMC DUKW-353 (Duck).Onbekend meerdere (diverse merken)Onbekend meerdere (diverse merken)Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).Willys MBWillys MB.Willys MBWillys MB.GMC DUKW-353 (Duck)GMC DUKW-353 (Duck).GMC DUKW-353 (Duck)GMC DUKW-353 (Duck).Ford GPAFord GPA.Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).Willys MBWillys MB.Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).GMC CCKW-353 (Jimmy)GMC CCKW-353 (Jimmy).GMC CCKW-353 (Jimmy)GMC CCKW-353 (Jimmy).Willys MBWillys MB.Willys MBWillys MB.Willys MBWillys MB.GMC CCKW-353 (Jimmy)GMC CCKW-353 (Jimmy).Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).GMC CCKW-353 (Jimmy)GMC CCKW-353 (Jimmy).Willys MBWillys MB.Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).Willys MBWillys MB.Willys MBWillys MB.Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).Willys MBWillys MB.Willys MBWillys MB.GMC DUKW-353 (Duck)GMC DUKW-353 (Duck).Ford CMPFord CMP.Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).Willys MBWillys MB.Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).Willys MBWillys MB.Willys MBWillys MB.GMC CCKW-353 (Jimmy)GMC CCKW-353 (Jimmy).Willys MBWillys MB.Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).Chevrolet CMPChevrolet CMP.Willys MBWillys MB.Willys MBWillys MB.Willys MBWillys MB.GMC CCKW-353 (Jimmy)GMC CCKW-353 (Jimmy).Willys MBWillys MB.Willys MBWillys MB.GMC DUKW-353 (Duck)GMC DUKW-353 (Duck).Dodge WC (Beep)Dodge WC (Beep).GMC CCKW-353 (Jimmy)GMC CCKW-353 (Jimmy).

In 2020 is het weer een lustrum, ik verwacht dan weer een nog veel grotere tocht door heel Fryslân heen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *