Digitaal museum: Grinnall Scorpion III

Grinnal Scorpion III
De Grinnal Scorpion III is geen auto en geen motorfiets, maar zit daar tussen in. Hij werd in 1992 ontworpen door Steve Harper, die zich duidelijk liet inspireren door de Morgan met twee wielen vóór en één achter. De achterkant van de Grinnall zijn de motor, versnellingsbak en aandrijflijn van een BMW K-serie motorfiets. De banden, zowel voor als achter, zijn autobanden. Doordat het achterwiel kleiner is dan dat bij de motorfiets (en hij wat meer gewicht mee moet slepen) is hij wat trager dan zijn tweewielige evenknie, maar de topsnelheid is alsnog (een hele kilometer) hoger dan 200 kilometer per uur.

Het chassis is een zogenaamd ‘spaceframe’ en is ontworpen om zo licht maar tegelijk ook zo veilig mogelijk te zijn.

De Scorpion III was in 1992 het eerste model van Grinnall en deed toen veel stof opwaaien. Volgens de website van het bedrijf is het model nog steeds in productie. Inmiddels is er nog een model bij gekomen, de Scorpion IV. De naam verraad het grootste verschil met de III: deze heeft twee achterwielen.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *