Tien met een Gniffel: Elk Merk Waardig viert feest

Ik weet niet waar jullie 25 mei waren, maar ik (Martijn Manrho, red.) was in de hemel. Een automobiele hemel, een plek op aarde waar iedereen met een auto welkom is. Een Opel Astra stond kont aan kont tegen een DeLorean die weer naast een Skoda stond. En iedereen had plezier, of ie nu met een Renault Alpine of met een Hyundai Pony naar Boxtel was gekomen. Iedereen was er maar met één gedachte in het hoofd en dat was plezier hebben en over auto’s praten.

Alsof dat niet voldoende was waren er ook mensen die zo gek (of zo lief waren) om andere mensen in hun auto te laten rijden en dan niet een rondje over het terrein maar een minuut of 10 over de prachtige wegen rondom het Classic Park in Boxtel.

Autogek als ik ben heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Mijn proefrijden begon met een unieke Yugo Florida, het eerste wat me opviel is dat er geen stuurbekrachtiging opzit en dat ie best wist wat ondersturen was. Voor de rest reed het een stuk beter als de naam Yugo zou doen vermoeden, zachte stoelen en een dashboard wat aan een Fiat Uno deed denken. Vervolgens kon ik naar een Buick Skylark overstappen, totaal het tegenovergestelde van de Yugo, met een dikke V8 die in het immense vooronder rustig zijn werk deed. Het was voor mij de allereerste keer dat ik in een Amerikaan reed en het was een hele bijzondere ervaring. En mijn proefrittenrondje sloot ik af in een Volkswagen LT25 omgebouwd tot camper en dat was de ideale onthaastingsauto, 4 versnellingen een stuur als een vrachtwagen en geen haast.

Het evenement 10 met een gniffel was om het 10 jarige bestaan van Elk Merk Waardig te vieren maar ik bid op mijn blote knietjes tot de autogoden dat dit geen eenmalig evenement is want ik heb mezelf een dag in de absolute autohemel gewaand. Het boek wat ter ere van het jubileum is uitgegeven is via Citrovisie te bestellen en dik de moeite waard.

Iedereen die aan vandaag mee heeft gewerkt en de mensen die mij in hun auto lieten rijden, heel erg bedankt en (hopelijk) tot volgend jaar. Voor degene die vandaag niet naar Boxtel konden afreizen onderstaand mijn foto’s.

One Response

  1. Jan Clevering 26 mei 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *