[video] Het digitaal museum: Midas Gold


Eén van de opvallendste voertuigen die met de Auto- en Motorelfstedentocht 2019 meereed was deze Midas Gold. Bij de tocht van 2010 heb ik even kort met de eigenaar gepraat, die wist me destijds te vertellen dat dit één van de 4 Midas cabrio’s in Nederland is en de enige blauwe.

De Midas is een kitcar, in 1978 oorspronkelijk op basis van de oer-mini (het is de opvolger van de Mini Marcos), later werden ook onderdelen van de Rover 100/MG Metro gebruikt. Het bedrijf is nogal eens van eigenaar veranderd, dat vind ik wat te saai om hier op te sommen, ik verwijs graag door naar Wikipedia.

Naast de Gold waren er ook nog de Silver en Bronze. Later kwamen er ook andere modellen zoals de Cortez en Excelsior.

Fun fact één: de Midas wordt nog steeds gebouwd.

Fun fact twee: één van de designers van Midas was Gordon Murray. Inderdaad, dezelfde die je ook van de McLaren F1 en uit de formule 1 kent.

2 Comments

  1. Hans Efdé 12 juni 2019 Reply
    • Alex Miedema 12 juni 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *