[video] Truckfestival Burdaard in het water gevallen


De weergoden waren de diverse evenementen vandaag niet gunstig gestemd. Ook in Burdaard, waar vandaag voor de elfde keer het twee-jaarlijkse truckfestival werd georganiseerd, kunnen ze daar over meepraten. Door de vele regen van de afgelopen nacht en ochtend konden de trucks die op vrijdagavond al aan waren gekomen veelal niet op eigen kracht de wei uit komen. Daarop werd besloten het hoogtepunt van het festival, de truckrun, af te lassen. In plaats van het verdriet samen weg te drinken in de feesttent, kozen veel chauffeurs er voor om zo snel mogelijk weer naar huis te gaan. Wat jammer is, maar ik snap het wel, mijn kleren hangen nu ook te drogen. Het is erg jammer dat het zo gelopen is, maar op het weer heb je nu eenmaal maar weinig invloed. Hopelijk is er in 2021 gewoon weer een truckfestival in Burdaard, dan met beter weer, want het blijft mijn favoriete truckfestival! Ik stond zelf al klaar bij Blije te wachten op het konvooi, maar doordat dat niet door ging heb ik niet alle trucks op de foto en/of film kunnen krijgen. Wat er wel is, vind je in de blog hier onder en het filmpje hier boven.


Camping Burdaard.

Diverse dealer demo’s.


Auke Spijksma is de drijvende kracht achter het festival. Auke, bedankt!!! Alle tijd en moeite die je, samen met je team van vrijwilligers, in het organiseren van dit evenement steekt worden zeer gewaardeerd!


Klaas Westra konvooi.

De Texel-truck is na een paar jaar bij een manege aan de Zuid-Hollandse kust nu in Friese handen, van Obe Slippens om precies te zijn. Op de achtergrond kun je de markante molen ‘De Zwaluw’ bewonderen.


Terwijl Fokke vd Aker toekijkt hoe Tjitske een foto maakt van het bordje, maak ik een foto van een foto die Pier van Solkema toont. Wellicht is dit meer Friese vrachtautofotografie dan je aan kunt. In dat geval kan je huisarts je doorverwijzen naar een specialist in de geestelijke gezondheidszorg.

Goed idee, die foto, mevrouw Van Lievenoogen!

Klaas Fekkes als reddende engel paraat.


Binnenkort meer over deze prachtige truck op de blog.

Zeer triest gezicht, een lege braderie.


Meteen een voorproefje voor het evenement van volgende week: open dag bij Jan Bakker.


IJs is altijd lekker, ook als het regent.


Altijd leuk om Katy Kleyn onverwacht tegen te komen.


Ondanks het rotweer had ik toch een fijne dag. Bedankt voor de gezelligheid aan iedereen die ik wel heb herkend en excuses dat ik je genegeerd heb aan iedereen die ik niet heb herkend. Tot in 2021 wat mij betreft!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *