Nacht van de V8, verslag van overdag

Scania viert dit jaar het vijftig jarige bestaan van de V8 motor en daarom organiseerden zij op zaterdag 22 juni een waar V8 feest. De ‘nacht van de V8’.

Bij een aantal Scania dealers in Nederland zijn klanten uitgenodigd voor het brullende feest. Vanaf dealers in Joure, Groningen, Wijster, Lemelerveld en Zwolle reden oude en jonge V8 Scania trucks in colonne door Noord Nederland naar de vestiging in Zwolle.

Aan het eind van de middag kwamen de trucks aan bij de Zwolse Scania dealer. De trucks werden mooi opgesteld op het immense terrein. Een gedeelte van de werkplaats was omgetoverd tot een gezellig onderkomen waar men zich te goed kon doen aan eten en drinken en luisteren naar de beats van live muziek.

Prominent opgesteld op het V8 feestje was de jubileum editie van de Scania V8. Een mooie rode S580 met goudkleurige bestickering.

Vele chauffeurs verbleven tot laat in de avond op het V8 feestje en sommigen bleven zelfs slapen tijdens de nacht van de V8 bij de Scania dealer in hun truck.

Ondanks dat het een V8 party betrof waren ook Scania’s welkom met andere type motoren. Zo kwam nog een mooi gerestaureerde Scania-Vabis spontaan naar het feestgedruis.

Op vrijdag werden al voorbereidingen getroffen om het feestje te laten slagen. Het plein werd leeggehaald met klantentrucks en werd schoongeveegd. Enkele trucks zijn die dag al op de foto gezet, maar het overgrote deel, 104 Scania’s!, kwam de dag er na binnen. Iedere truck staat op de kiek. Veel plezier met het kijken van al het moois van deze dag.

Scania, van harte gefeliciteerd met dit jubileum namens Truckfan.nl !

Tekst en foto’s Marco Havers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *