Wemacon BV introduceert volledig elektrische FGS E-Liner

Reeds tientallen jaren bouwt en verkoopt Wemacon, naast haar andere transportmiddelen, de FGS Low-Liner. Een bijzonder voertuig met verschillende voordelen ten opzicht van een traditionele bestelwagen met hydraulische laadklep. Het enige dat de Low-Liner gemeen heeft met een standaard bedrijfswagen, is de cabine en aandrijving. Tot nu toe: FGS introduceert namelijk de volledig elektrische FGS Low-Liner op basis van de SAIC Maxus EV80, de FGS E-Liner.

Na ombouw heeft het voertuig, dat door zijn elektrische aandrijving 4250kg mag wegen en toch te besturen is met een normaal autorijbewijs, een maximaal 5,5 meter lange opbouw en een realistisch bereik van 120 tot 150km. Net zoals alle Low-Liners met traditionele verbrandingsmotor heeft de E-liner in haar laadbak geen wielkasten en kan het chassis voorzien worden van een knielinrichting om de oprijdhoek via de laadklep zo gering mogelijk te maken.

Het is daarmee een uitermate geschikt voertuig voor bakkerijen die vanuit een centrale bakkerij hun winkels willen bevoorraden of pakketbezorgers. Aangezien de opbouw op maat gemaakt kan worden is er voor iedereen een passende E-liner te configureren. Technisch beschikt het voertuig over de mogelijkheid tot snel laden via de zogenoemde ‘type 2 stekker’. Voor meer informatie bent u welkom in Lochem of kunt u contact opnemen met Wemacon.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *