Kijlstra beton zet in op duurzaamheid met stille en schone Wierda Hybride betonmixers

Kijlstra Beton maakt al sinds de zomer van 2017 gebruik van hybride betonmixers van Wierda Hybrid Technologies. Algemeen directeur Peter van der Wal zet daarmee in op duurzaamheid en daarmee komt hij tegemoet aan de wensen van zijn klanten in de bouwsector. ,,De inzet van deze duurzame voertuigen werkt door in de MKI scores van onze klanten waardoor zij lager uitkomen op de CO2 ladder. Daarnaast past het in ons streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen’’ aldus Van der Wal.
Kijlstra Beton is actief met eigen, bemande centrales in Drachten, Veendam, Vianen, Emmen, Swifterbant en Amsterdam.

In totaal rijden er bij al die centrales 55 betonmixers waarvan inmiddels 15 van het type met de hybride aandrijving. ,,Dat betekent dat de dieselmotor niet hoeft te lopen voor de aandrijving van de trommel. Dat scheelt op jaarbasis tot 30 procent brandstof en CO2 uitstoot, maar het is ook veel stiller tijdens het lossen. Dat is met name ideaal in stedelijke gebieden ideaal, maar bijvoorbeeld ook op de veerboten naar de Waddeneilanden. Soms moeten we ook binnen lossen in bedrijfshallen, bijvoorbeeld voor de productie van prefab bouwelementen. Doordat er geen uitstoot van de dieselmotor is leidt dat direct tot een gezondere werkomgeving’’ aldus Van der Wal. De hybride betonmixer wordt gedurende de nacht opgeladen waarna hij de hele dag ingezet kan worden. Mocht er onverhoeds onvoldoende stroom zijn, of als er storingen optreden dan neemt de dieselmotor het automatisch over.

Nek uitsteken
Kijlstra Beton loopt voorop met de keuze voor de hybride betonmixers in een conventionele markt. ,,Wij zien dit als een investering in duurzaamheid, maar ook in het imago van ons bedrijf. We hebben gekozen voor een frisse, nieuwe huisstijl en we zien dat ook onze chauffeurs trots zijn op hun nieuwe voertuigen. Met name in de grote steden steken we onze nek uit met deze duurzame betonmixers en daarmee geven wij de richting aan. Binnenkort gaan we in Amsterdam zelfs nog een behoorlijke stap verder met investeren in duurzaamheid, maar daarover later meer. We hebben inmiddels de nodige ervaring met dit hybride systeem van WHT en we kunnen wel zeggen dat het compromisloos functioneert. Kijlstra Beton heeft voor de hybride betonmixers een huurovereenkomst voor meerdere jaren met Mixer 2 Rent.

Instaplift
De nieuwste MAN 10×4 met het WHT Hybride systeem is voorzien van een instap lift. Van der Wal: ,,De chauffeur van deze nieuwe mixer was langdurig arbeidsongeschikt en hij kan daardoor niet traplopen. Met dit systeem vormt in en uitstappen geen enkel probleem meer. Tevens hebben we een sproei installatie aangebracht bij de lostrechter. Daardoor hoeft de chauffeur ook daar niet meer te klimmen en kan hij gewoon weer zijn werk doen’’. Daarmee geeft Kijlstra Beton aan dat duurzaamheid niet alleen gaat over aandacht voor de omgeving en het milieu, maar ook voor de eigen mensen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *