Mammoet Rallysport in spoor van koplopers Silk Way Rally

ULAN-UDE – Martin van den Brink heeft in de silk Way Rally de smaak te pakken. De Harskamper stuurde vanochtend de Renault sherpa naar een uitstekende derde plaats. Na de tweede etappe in Rusland staat de equipe van Mammoet Rallysport vierde in het algemeen klassement.

,,Het was een prachtige proef,’’ zo vertelde een enthousiaste Martin van den Brink net na afloop van de etappe van Baikalsk naar Ulan-Ude. De special van 212 kilometer had van alles in petto. ,,Het was vooral een technische proef. De smalle paden hadden gaten, snelle stukken, het was soms erg nat en glibberig en soms weer droog en heel erg snel.’’

De formatie van mammoet Rallysport had vooral erg genoten en ontspannen kunnen rijden. Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink zagen zodoende dat stuurman Martin van den Brink de Renault Sherpa als derde over finish kon rijden. Viazovich (Maz) won de rit. De Wit-Rus bleef Kamaz-rijder Karginov 3.30 minuten voor. Martin en zijn co-piloten gaven 6 minuten en 25 seconden toe. ,,Het was voor ons echt een heerlijke dag. Zonder gek te doen bleven we goed in het spoor. We hebben veel auto’s ingehaald en we zijn zelf geen moment in de problemen geweest.’’

‘Dit geeft de ploeg moraal’

In het algemeen klassement leidt Siarhei Viazovich de dans. Hij wordt gevolgd door Andrei Karginov (+6.57) en Anton Shibalov (+7.38). De Kamaz-rijders weten zich gevolgd door de equipe van Mammoet Rallysport. Martin van den Brink heeft een achterstand van 10.08 op de koploper. ,,We zijn zeer tevreden tot nu toe. Dit geeft de ploeg veel moraal. We kijken nu al uit naar de etappe van dinsdag.’’

De derde etappe gaat morgen van Ulan-Ude naar Ulaanbaatar in Mongolië. De totale lengte van de etappe bedraagt 691 kilometer. De klassementsproef telt 243 kilometers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *