Nieuwe Krone trailers en dolly’s voor Van Spreuwel Transport

Logistiek dienstverlener Van Spreuwel Transport uit Eindhoven heeft onlangs vier nieuwe Krone trailers aangeschaft en drie nieuwe dolly’s. De trailers worden gevarieerd ingezet, de dolly’s voor LZV-werk.
Het gaat bij de trailers om twee Profi Liner schuifzeiltrailers, een Dry Liner boxtrailer en een Profi Liner Citytrailer met gestuurde as. Van Spreuwel voert hoofdzakelijk binnenlands werk uit met een gevarieerd wagenpark dat uit tachtig motorvoertuigen bestaat en nog eens 35 aanhangers en trailers. Motorwagen-aanhangwagens worden vaak ingezet, maar Van Spreuwel ziet kans om met de inzet van een aantal LZV een efficiencyslag te realiseren waar zowel zijn klanten als het bedrijf van profiteren. “We kozen voor Krone omdat een deel van ons trailerpark al uit voertuigen van dit merk bestaat. Die doen het uitstekend en de samenwerking met Krone bevalt ons goed. De prijs-kwaliteitverhouding is in orde.”

Beladingsgraad
“De meeste Lange en Zware Voertuigcombinaties worden ingezet voor pendelwerk tussen grote distributiecentra van vaak hetzelfde bedrijf”, legt directeur Frank van Spreuwel uit. “Maar onze inzet vloeit voort uit de inzet van motorwagen-aanhangwagen combinaties. Daarbij bleek dat we steeds vaker niet alle lading mee konden nemen en we al voor de volgende ochtend extra materieel planden om alles op te kunnen halen. Door met LZV te werken, is de trailer met dolly als het ware de buffer bij de klant. Die kan laden wanneer hem dat uitkomt. Ondertussen doet onze bakwagen waar hij voor bedoeld is: klanten bedienen. Is de trailer geladen, dan koppelen we de motorwagen aan via de dolly en gaan we rijden. Het gevolg is dat we vol weg gaan van de thuisbasis hier in Eindhoven, en we ook weer vol terugkomen.” Van Spreuwel legt uit dat er dagelijks werk is op routes richting Roosendaal, Amsterdam, Staphorst en Leek. “Door het nu zo te gaan doen met LZV verwachten we dat de klanten beter hun tijd in kunnen delen, en dat wij efficiënter zijn. Het is een oplossing die alleen maar winnaars kent.”

Familiebedrijf
Van Spreuwel Transport is een familiebedrijf waar de tweede generatie nu de directie voert. “Vader Van Spreuwel begon in 1992 voor zichzelf en was daarvoor al actief met zijn broers in een ander transportbedrijf. We zijn sinds 2000 enorm gegroeid. Ook wij hebben vervolgens even een dip beleefd, maar inmiddels hebben we een bedrijf waar 150 mensen werken. Voor nu is dat volgens ons een prima omvang waar we meer dan tevreden mee zijn.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *