Mammoet Rallysport na ‘lastige en lange etappe’ vijfde in klassement

ULAANBAATAR – Mammoet Rallysport heeft zich in de lastige vierde etappe van de Silk Way Rally weten te handhaven in de top vijf van het klassement. Martin van den Brink eindigde vandaag als achtste. ,,We hebben een paar lekke banden gehad en een probleem met de naaf van het linker voorwiel. We zijn blij dat de schade beperkt is gebleven.’’

De vierde etappe, met start en finish in Ulaanbaatar, was een ,,lastige, snelle en lange etappe,’’ aldus Martin van den Brink. ,,We begonnen erg goed. Ik zat lekker in het ritme. We werden daarna geconfronteerd met een lekke band. Bij het wisselen van de linker voorband bleek de kering van de naaf lek te zijn.’’

De mannen van Mammoet Rallysport vervolgden hun weg op de 470 kilometer lange special en hielden het tempo zo strak mogelijk. ,,Omdat de rem aan de rechter voorkant iets blokkeerde moesten we het tempo iets aanpassen. Ondanks dat reden we een prima etappe.’’

Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Mitchel van den Brink zagen dat de concurrenten ook met problemen (lekke banden) te maken had. ,,Karginov moest ook banden wisselen. Alleen de drie Maz-rijders bleven vandaag uit de problemen. Jammer dat wij ook die lekke banden hebben gehad, maar goed dat hoort bij de sport.’’

De mannen van Mammoet Rallysport moesten in de slotfase nog een keer hun talenten op het gebied van het banden wisselen tonen. ,,Op 20 kilometer voor de streep reed ik de linker achterband kapot op een steen. Die hebben we ook moeten wisselen. We zijn echter blij dat we binnen zijn. Het was gewoon een zware dag voor ons en het materiaal.’’

‘We doen nog goed mee’
Volgens Martin heeft de serviceploeg van Mammoet Rallysport tijd genoeg om de Renault weer ‘fris en fruitig’ aan de start te brengen voor de vijfde etappe. ,,We hebben een probleem met de naaf aan de voorkant. Daar gaan de mannen vandaag mee aan de slag. We hopen morgen weer met een optimaal geprepareerde truck aan de start te staan. We doen nog goed mee. Het is zaak om verder uit de problemen te blijven. Er is nog van alles mogelijk.’’

De vierde etappe werd een prooi voor Siarhei Viazovich. De Maz-rijder bleef zijn teamgenoten Aleksandr Vasilevski en Aliaksei Vishneuski respectievelijk 8.46 en 13.33 minuten voor. De drie rijders uit Wit-Rusland deelden daarmee een gevoelige tik uit aan de Kamaz-brigade. Kuprianov, Shibalov, Mardeev en Karginov eindigden in slagvolgorde als vierde, vijfde, zesde en zevende. Martin stuurde de Renault uiteindelijk als achtste over de streep (op 35.55). In het klassement leidt Viazovich de dans. Shibalov (op 23.38) en Karginov (31.27) zijn de eerste achtervolgers. De equipe van Mammoet Rallysport is vijfde in het klassement. Martin en zijn co-piloten hebben een achterstand van 49 minuten en 46 seconden op de koploper uit Wit-Rusland.

‘Er gaat nog genoeg gebeuren’
,,We gaan morgen weer met volle overtuiging beginnen aan de volgende etappe. De top zeven van het klassement wordt gescheiden door 50 minuten. Het zit dicht bij elkaar. De komende dagen gaat er nog genoeg gebeuren. Er is nog zat mogelijk,’’ aldus een realistische Martin van den Brink vanuit het bivak in Mongolië.

Donderdag gaat de Silk Way Rally verder met vijfde etappe. De rit gaat van Ulaanbaatar naar Mandalgovi in Mongolië. Na een korte verbinding volgt de klassementsproef van 337 kilometer.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *