MAN TGE met uniek concept als ambulance

De eerste MAN TGE’s in ambulance-uitvoering zijn geleverd aan dienstverleners die onder de indruk zijn van het unieke concept dat MAN met enkele partners in de markt heeft gezet. De verwachting is dat de MAN TGE als ambulance hoge ogen gaat gooien.

De nieuwe MAN TGE ambulance is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen de fabriek, importeur MAN Nederland en het Nederlandse VSA Ambulances dat belanghebbenden adviseert in het optimale ambulance-concept. “Met de TGE ambulance komt er een compleet nieuw ambulance-concept naar de Nederlandse markt”, verzekert Hans van Straaten van VSA.

Betere aftersales
MAN wil nadrukkelijk het verschil maken met een aantal criteria. De opbouw van de ambulance is bijzonder doordacht en gaat patiënten in een rustige omgeving brengen. Daarbij is een perfect compromis gevonden tussen comfort en de noodzaak om snel door het verkeer te kunnen bewegen. Volgens Van Straaten is vooral van belang dat de aftersales voor de nieuwe TGE ambulance geoptimaliseerd is. “MAN-dealers hebben een streepje voor wat service betreft. Ze zijn lang open en de logistiek van onderdelen is goed geregeld. In Nederland heeft MAN in samenspraak met de fabriek een onderdelenmagazijn opgezet. Hebben ambulance-beheerders in Nederland snel onderdelen nodig, dan kunnen die er binnen acht uur zijn. Uiteraard werkt dit alleen wanneer ook andere toeleveranciers dan MAN hieraan mee willen werken, en dat willen ze.” Van Straaten legt uit dat er meerdere toeleveranciers aan te pas komen bij het opbouwen van een ambulance-versie. “Zijn er dan onderdelen nodig, dan moeten beheerders met meerdere toeleveranciers contact houden. Bij deze MAN TGE hebben ze één aanspreekpunt: de MAN-dealer.”

Halen en brengen
Om de voornemens ten aanzien van service kracht bij te zetten, biedt MAN voor de TGE Ambulance een haal- en brengservice aan. “Is het tijd voor een servicebeurt, dan kan de dealer de ambulance bijvoorbeeld aan het begin van de avond ophalen. De volgende ochtend wordt hij dan weer geserviced gebracht.”

MAN TGE 4.180
Als basis van de ambulance dient een 4.180 chassis met automatische transmissie. De TGE-ambulance heeft geen luchtvering rondom. “Met het gewicht van de huidige ambulance-opbouw is dat niet nodig gebleken. Er wordt al flink proef gereden met de TGE-ambulance, waarbij rotondes werden genomen op ‘onverantwoord’ hoge snelheden. Er gebeurde niets, de TGE bleef keurig in het spoor.” Volgens Van Straaten zijn de eerste klanten erg tevreden over het interieur van de TGE, de aandrijflijn en de wegligging. Eerste MAN TGE-ambulances zullen in september inzetbaar zijn. Ze gaan rijden bij de Ambulancedienst UMCG Drenthe en Limburg Noord. Later dit jaar gaat ook Schiphol een MAN TGE ambulance inzetten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *