[video] Bernie de Brouwer vertelt: Renewi rijdt Renault

Bij Renewi rijden sinds dit jaar 19 nieuwe Renault-trucks. Het betreft vier Renault Trucks C met 460 pk en haakarm en vijftien Renault Trucks T met 460 pk waaronder drie bakwagens en twaalf trekkers. De trucks worden ingezet bij de diverse divisies van Renewi voor het inzamelen van verschillende soorten afval.

De vijftien Renault Trucks T voor Renewi hebben een 11-liter motor, sleepercab cabine en beschikken over 460 pk. Het betreft drie bakwagens en twaalf trekkers. Vijf daarvan zijn uitgevoerd met een gestuurde voorloopas en een met een gestuurde sleepas. De keuze voor de gestuurde sleepas trekker is vooral gedaan in verband met de korte draaicirkel waardoor een maximale wendbaarheid ontstaat. De voorloopas trekkers kunnen een hoge schotellast aan waardoor overbelading van de trekas tot het verleden behoort.
Renault T-serie
De nieuwe Renault-trucks worden verspreid door heel Nederland ingezet voor de inzameling van verschillende soorten bedrijfsafval waaronder keukenafval, over datum producten, frituurvetten en oliën.
Renault T-serie
Chauffeur vertelt
Chauffeur Bernie de Brouwer vertelt in een recente video enthousiast over zijn nieuwe Renault-truck: “In het begin was ik een beetje sceptisch, maar ik neem alles terug. Het is echt een fijne truck.”
Renault T-serie
De Renault Trucks T van Bernie wordt voornamelijk ingezet voor het vervoer van industriële afkeur en terugroep producten. “Deze haal ik op en ik plaats lege kunststofpalletboxen terug. Het werk is leuk. Ik kom op vaste adressen en leer onze klanten echt een beetje kennen. De afwisseling tussen het contact met de klanten en het rijden naar een volgende bestemming met alle rust in de cabine spreekt mij enorm aan in dit werk. En nu met deze nieuwe Renault-truck kan het eigenlijk helemaal niet meer stuk”, besluit Bernie.

Renewi
Renewi streeft ernaar het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn door bij te dragen aan een duurzame samenleving. Renewi denkt anders over afval en ziet het als een kans.

Renewi is ontstaan uit de fusie van de Britse afvalverwerker Shanks Group en de Nederlandse afvalverwerker Van Gansewinkel Groep. Renewi heeft in de Benelux een groot netwerk van bijna 200 vestigingen en is wereldwijd actief in negen landen.

Foto’s Sem Beekers, Coen Ensing, E.J. Moes en Renault Trucks.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *