Generations: Wendy en Wim de Leeuw beide blij met Volvo

Wim de Leeuw, van het gelijknamige Wim de Leeuw Transport V.O.F. uit Hellouw, heeft kortgeleden zijn tweede vrachtwagen bij Van Dijk Trucks Culemborg aangeschaft. Zijn dochter Wendy neemt de oude over, na haar besluit om zich bij haar vader in het bedrijf te voegen. De nieuwste truck is het vernieuwde model van de eerste: een Volvo FH 4×2.

De vrachtwagens zijn speciaal in de ‘De leeuw-kleuren’ gespoten en dragen beide de namen van vader en dochter. “Heel gaaf”, aldus Wendy. “En een mooie stap.” Wim is al net zo enthousiast. “Alles zit erop en eraan. Veiligheidsvoorzieningen, Dynamic Steering, een goede geluidsinstallatie en een standairco. De truck bestuurt zichzelf zowat.” Al die nieuwe techniek was wel even wennen voor hem, maar hij ziet nu vooral de voordelen. “Die systemen zijn er niet voor niets. In het huidige drukke verkeer helpt dit allemaal wel om de boel heel te houden en bij de les te blijven.” Ze maken het leven van de vrachtwagenchauffeur veiliger én makkelijker: “Adaptieve cruise control is heerlijk: je hoeft niet te corrigeren, je sluit aan en hoeft niet zelf bij te sturen. Ik heb hiervoor gekozen vanwege de combinatie met de verzekering van Volvo; daardoor ontving ik extra korting op het Safety Pakket.”

Wim is in 2011 voor zichzelf begonnen, maar werkt al langer als vrachtwagenchauffeur. Wendy keek altijd vanaf de zijlijn mee. “Hij rijdt al zó lang! Vanaf mijn tweede ga ik al mee. Ik ben er echt mee opgegroeid.” Wendy wist al vanaf jonge leeftijd dat zij in haar vaders voetsporen wilde treden. Twee jaar geleden koos ze definitief voor het vak, maar van Wim moest ze eerst de juiste opleiding volgen. In januari van dit jaar zijn ze samen in een VOF gestapt. Wim: “We zijn eigenlijk een compleet nieuw bedrijf begonnen. Er kwam van alles op ons af: nieuwe vergunningen, de Kamer van Koophandel en natuurlijk de nieuwe vrachtwagen.” Wendy vult aan: “Eigen baas op je 22ste, dat is niet niks in deze branche!” Echt spannend vindt ze dat niet. “Wel heel gaaf! En ik heb altijd mijn vader nog achter de hand.” Sinds september heeft ze al ervaring opgedaan en klanten ontmoet. Met elkaar werken gaat soepel. “Het moeilijkste is om werk en privé gescheiden te houden”, vindt Wim. “Zeker omdat Wendy ook nog thuis woont. Maar we gaan daar heel goed mee om. We durven alles tegen elkaar te zeggen.”

Wim is alles bij elkaar trots op de ontwikkelingen én op de trucks die ze hebben staan. “Toen ik acht jaar geleden mijn eerste vrachtwagen ging kopen, wilde ik iets op de weg hebben wat nog niet zoveel rondreed. Ik ben op internet gaan speuren naar ideeën. We hebben toen een bijzondere uitstraling laten ontwerpen en ook de nieuwste draagt dit design. Wij vinden ze prachtig.” Wim koos voor Van Dijk Trucks vanwege de goede service. “Die gaat verder dan alleen de auto. Ze zijn bereid te helpen met alles eromheen, zoals het eurovignet, en ze denken mee over de financiering. Wat ik echter het belangrijkste vind: in die eerste acht jaar heb ik bijna nooit problemen gehad. En die keren dat dat wel zo was, stond er bij Van Dijk binnen een kwartier een monteur aan de wagen te sleutelen. Dat vind ik zo ontzettend knap! Iedere minuut die je stilstaat, kost immers geld.”

Over twee jaar gaan vader en dochter de balans opmaken. “Eerst maar kijken of Wendy het dan nog leuk vindt, dan komt er eventueel nog een nieuwe vrachtwagen.” Wendy is er in elk geval van overtuigd dat ze dan nog steeds rijdt. “Dit is wat ik altijd wilde!”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *