Nieuwe Volvo FH vierassers voor Klever Boor en Perstechniek

Bij Klever Boor- en Perstechniek uit Benschop zijn sinds kort twee Volvo’s FH 500 in gebruik genomen en een derde is onderweg. Het gaat om vier-assers met een toegestane massa van maar liefst 43 ton. Van Dijk Trucks Woerden zorgde ervoor dat de trucks aan alle gewenste eisen voldoen.

Volgens Dominik den Butter, planner en materieelbeheerder van Klever Boor- en Perstechniek, was Volvo het enige merk dat een truck kon leveren die aan het veelzijdige wensenpakket van zijn bedrijf kon voldoen. “We stellen specifieke eisen aan onze trucks. Het laadvermogen moet hoog zijn. De motoren moeten schoon zijn, want we komen met deze trucks zowel in binnensteden als op de Maasvlakte en alles daartussen. Zoals bekend gelden in veel binnensteden en op de Maasvlakte strengere eisen ten aanzien van uitstoot van de trucks”, legt Den Butter uit.

Volvo, Van Dijk Groep, bedrijfswagens, Klever boor en perstechniek, gestuurd boren, drilling, Cojan van Toor Professional Photography Oudewater Netherlands;

De Volvo’s worden ingezet voor het vervoer van hoogwaardige en moderne boormachines. Hiermee kan Klever Boor- en Perstechniek onder andere horizontaal boren in de bodem, wat niet alleen een uitdagend, maar ook een precies werkje is. “De machines die we daarvoor gebruiken wegen afhankelijk van de diameter van het gewenste boorgat, vier tot 30 ton”, vertelt Den Butter. Het bedrijf heeft voor het vervoer van zulke machines de beschikking over enkele diepladers en aanhangwagens. De Volvo’s kunnen worden ingezet om de aanhangers te trekken. De trucks zelf worden dan geladen met containers met gereedschap of tanks om de boorspoeling te vervoeren. Daartoe is een haakarmsysteem opgebouwd. Meestal is er sprake van zware lading, waarvoor het chassis is voorzien van een zogeheten innerliner, voor extra robuustheid. Den Butter bevestigt dat de Volvo’s FH beschikken over tien tons voorassen en over voorloopassen met dezelfde hoge toegestane aslast. De trucks beschikken verder over een PTO om de kraan of vacuumtank te kunnen aandrijven. De I-Shift transmissie, waarvan de PTO aftakt, is verder voorzien van een extra oliekoeler en van een kruipversnelling, zowel vooruit als achteruit. “Beide opties zijn nodig om veilig en verantwoord te manoeuvreren op het terrein van onze klanten”, aldus Den Butter.

Volvo, Van Dijk Groep, bedrijfswagens, Klever boor en perstechniek, gestuurd boren, drilling, Cojan van Toor Professional Photography Oudewater Netherlands;

Chauffeurscomfort
Bij het samenstellen van de specificatie van deze trucks werden de chauffeurs niet vergeten. “Dat begint al met de grote cabine, maar die is voor onze chauffeurs ook nog van alle gemakken voorzien. Naast leren bekleding betekent dat ook moderne communicatiemiddelen die we kennen van het Mediapakket van Volvo Trucks, waar behalve een navigatiesysteem, ook een aangenaam stukje geluid met DAB-plus aan boord bij horen. De cabine is verder afgebouwd met comfortabele bedden, een standkachel en een koelkast. “We hebben er samen met Volvo-dealer Van Dijk Trucks Woerden voor gezorgd dat de trucks aan het volledige eisenpakket voldoen. Bovendien hebben de auto’s weer onze geheel eigen uitstraling gekregen, precies zoals klanten dat van ons gewend zijn. Van Dijk weet daarin – door de lange relatie die we hebben – altijd heel snel wat we voor ogen hebben. Dat werkt snel en prettig. We zijn supertevreden met het eindresultaat: drie krachtpatsers waar we de komende jaren perfect mee vooruit kunnen.”

Over Klever Boor- en Perstechniek
Klever Boor- en Perstechniek is dé specialist op het gebied van horizontaal gestuurde boringen. Door de sinds 1994 opgebouwde praktijkervaring is Klever een ideale partner voor het veilig en betrouwbaar realiseren van ondergrondse infrastructuren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *