Scania S450 voor BBA Purmps

Eigenlijk is directeur Johan Bruin een liefhebber van die andere Zweed. Maar inmiddels moet hij toch constateren dat de helft van zijn trucks uit Scania’s bestaat. Want recent voegde hij een vierde auto aan zijn vloot toe. En de chauffeur daarvoor, wilde dolgraag een Scania. Het werd een S450 met een heel rijke uitrusting.

BBA Pumps produceert pompen in alle soorten en maten. Hoewel daar ook units voor vaste inbouw bij zijn, is 90 procent van de productie voor mobiele inzet. Die worden gebruikt als bronbemaling, bij rioolwerkzaamheden, bij calamiteiten en verder overal waarbij grote hoeveelheden vloeistof verpompt moeten worden. BBA produceert op drie locaties: in Apeldoorn, Twello en Tsjechië. Dat betekent dat er nogal wat intern transport bestaat tussen de vestigingen. Dit nog los van de veelvuldige transporten van en naar de verzinkerij. Daarbij levert BBA niet alleen de pompen, maar ook alle benodigdheden als leidingen en slangen. “Al met al rechtvaardigt dat het hebben van eigen voertuigen,” vertelt Johan. “Wij leveren bij voorkeur namelijk elke pomp zelf af aan onze afnemers. Dat wil je echt zelf doen. Daar is je chauffeur je ambassadeur. Hij kent onze producten én de wereld van onze afnemers.”

Dat Johan de wens van zijn chauffeur honoreerde, komt ook omdat BBA Pumps in Tsjechië al een S450 heeft. “De auto was dus geen onbekende. En als ik heel eerlijk ben, ik vind zo’n S450 ook heel mooi. Bovendien zie ik nu al dat hij een goed verbruik heeft. En je hebt een vrachtwagen hart of niet. BBA Pumps is een familiebedrijf en een groot rijbewijs was bij ons thuis gewoon een deel van je opvoeding. Dat is ook de reden dat als we een nieuwe kopen, we het ook goed doen.”

Dat is afgezien van het merk, zeker ook te zien aan de uitrusting. Chauffeur Patrick van Mourik zou zijn werk makkelijk in een R kunnen doen maar kreeg de beschikking over een S-cabine met een vlakke vloer. Verder heeft de truck zo’n beetje elk vinkje meegekregen die er in de optielijst te vinden was. Zo is de truck uitgerust met standkoeling, het Driverpakket, Leather-pakket, LED-pakket en het Premiumpakket met ondermeer het luxe dashboard, grote infotainment systeem en een luxe stoel. De buitenzijde kreeg extra aandacht met extra verlichting en een lichtbak, sideskirts en een afgedekte bovenkant rondom de schotel. Ook de veiligheid werd op optimaal niveau gebracht met een elektrisch aangestuurde handrem, een vrijloopretarder en ACC.

De truck staat wisselend voor een zeilentrailer, containertrailer en een dieplader. “Die dieplader is niet voor zwaar materieel. We hebben hem om zoveel mogelijk leidingen in één keer te kunnen vervoeren. Dan zetten we vier meter hoge rongen langs de zijkanten. Op locatie kunnen we de lading er zelf afpakken met een kraan die op de zwanenhals is gemonteerd. Maar natuurlijk zetten we er net zo makkelijk een paar pompsets op”, geeft Johan uitleg.

De truck zit dus altijd in eigenvervoer maar komt toch wel aan een 125.000 kilometer per jaar. “We rijden er ook mee op neer naar Tsjechië en doorgaans is de chauffeur het grootste deel van de week wel weg. Hij slaapt er zeker drie keer per week in. Die inzet maakt ook een flexibel onderhoudscontract voor ons interessant. Want onze lading is sterk wisselend van gewicht, de inzet dus ook.”

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *