Twaalf Scania’s XT voor recyclespecialist Beelen

Beelen, specialist in sloopwerken en recycling, plaatste een order voor twaalf Scania’s in XT-uitvoering. De configuraties van de verschillende voertuigen lopen sterk uiteen en zijn dan ook direct een indicatie voor de veelzijdigheid van Beelen. De twee, drie en vierassige trucks worden in de loop van het jaar uitgeleverd. De voertuigen worden tevens opgenomen in het Scania Ecolution programma. Dit houdt o.a. in dat de chauffeurs over een vastgestelde periode door Scania worden gecoacht in een efficiënte rijstijl. Voor een bedrijf dat zijn roots vindt in duurzaamheid is dit een vanzelfsprekende keuze.

De nieuwe voertuigen worden uitgerust met de lage P-cabine in combinatie met een 280 of 360 pk 9-liter motor of met een hogere G-cabine met de 450 pk 13-liter motor. Alle SCR-only motoren staan garant voor een laag brandstofverbruik en zorgen voor goede rijeigenschappen. De voertuigen worden voorzien van verschillende soorten opbouw variërend van een portaalauto, een vuilniswagen met een kraakpers tot een kraan met haakarm voor de G450 vierassers.

Beelen is de snelst groeiende recyclaar van Nederland en marktleider op het gebied van sloopwerken. Het bedrijf heeft locaties door het gehele land om de klanten optimaal te bedienen. In 1992 gestart als detacheringsbureau in de sloop is Beelen inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de Nederlandse markt. Beelen biedt werk aan zo’n 400 medewerkers. Van het ingezamelde (sloop)afval wordt maar liefst 99,45% verwerkt en tot herbruikbaar materiaal omgezet. Dat is uniek in de markt en onderschrijft de verregaande duurzaamheidsambities van Beelen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *