NIEUWE VLOOT BYD EBUSSEN VOOR HONGAARSE STAD PÉCS

YD, de toonaangevende e-busfabrikant van Europa, heeft een order ontvangen voor tien stuks van de nieuwe BYD eBus. De twaalf meter lange eBussen worden ingezet door openbaar vervoersbedrijf Tüke Busz Zrt in de stad Pécs in het zuiden van Hongarije. De nieuwe vloot, met de eerste elektrische bussen van de stad, vervangt het huidige wagenpark met dieselvoertuigen. De aflevering van de tien BYD eBussen staat gepland voor het begin van 2020 en vormt het startpunt van de omvorming van het volledige wagenpark naar elektrische mobiliteit.

De low-floor uitvoering van de twaalf meter BYD eBus heeft drie deuren en een actieradius van 300 kilometer op één acculading. De nieuwe elektrische BYD-vloot van Tüke Busz Zrt legt jaarlijks 900.000 kilometer af. Dat is 10% van de totale jaarkilometrage van het wagenpark van het bedrijf. Naast de levering van de tien eBussen ontwerpt en installeert BYD de bijbehorende laadinfrastructuur voor de nieuwe vloot.

BYD begon vijf jaar geleden in Pécs met de eerste praktijktests met de eBus. Sindsdien heeft BYD een sterke groei doorgemaakt. Naast de opening van twee fabrieken, in Hongarije en Frankrijk, is BYD inmiddels marktleider in diverse landen en een geliefde keuze onder busmaatschappijen en gemeentes over het Europese continent.

Van links naar rechts: Laszlo Krenner, BYD CEE Sales Representative; Javier Contijoch, BYD Vice-President Sales; en Zsolt Páva, burgemeester van Pécs

De nieuwste order voor de BYD eBus werd vorige week bekendgemaakt tijdens een speciale persbijeenkomst in Pécs, waar burgemeester Zsolt Páva de door de overheid ondersteunde investering prees om de combinatie van prijs, kwaliteit en service. “Met deze keuze zetten we een belangrijke nieuwe stap richting de modernisering en verduurzaming van het openbaar vervoer in Pécs. Ik vertrouw op een succesvolle voortzetting die ons zal helpen bij de verdere elektrificatie van het openbaar vervoer in onze stad.”

Burgemeester Páva benadrukte het belang van de samenwerking met BYD als de meest succesvolle fabrikant van elektrische bussen. Aansluitend sprak hij zijn waardering uit naar aanleiding van zijn bezoek aan de Hongaarse fabriek van BYD in Komárom, waar hij persoonlijk kon meekijken met de productie van de nieuwe eBus.

Bestuursvoorzitter Gyula Gelencsér van Tüke Busz Zrt:“Dankzij deze nieuwe bussen daalt de luchtverontreiniging in de stad en neemt het comfort voor passagiers hopelijk toe in deze comfortabele, mooie en stille voertuigen.”

Steeds meer gemeentelijke busmaatschappijen in steden en dorpen binnen Europa ontdekken BYD als leverancier van emissievrije elektrische mobiliteit. Javier Contijoch, Vice President Sales van BYD Europe: “Elektrificatie heeft de toekomst. Een groeiend aantal overheden en busmaatschappijen in dorpen, steden en metropolen in Europa ontdekt dat elektrische mobiliteit van BYD als commercieel aantrekkelijk alternatief voor dieselvoertuigen. Ook passagiers zijn enthousiast over elektrische mobiliteit; zij willen immers graag leven in een omgeving met een duurzame toekomst.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *