Freshtranschauffeurs houden van DAF

Als uitbreiding op de bestaande eigen transportvloot heeft internationaal koelvervoerder Freshtrans uit De Kwakel (VBA-Aalsmeer) twee DAF XF 530 FAR Super Space Cab wipkar-combinaties in gebruik genomen. De door Truckland Schiphol geleverde voertuigen zijn in overleg met de chauffeurs zeer compleet uitgevoerd. Van Eck verzorgde de opbouwen, D’Hollandia de laadkleppen en Frigoblock de koel/warmte-units.

“Wij zijn gespecialiseerd in het dagelijks en geconditioneerd transport van bloemen, planten en ook steeds vaker groenten en fruit naar en vanuit landen als Frankrijk, Spanje en Italië”, legt directeur Jeroen Struiksma uit. “De grootte van die zendingen verschilt van een kar tot complete ladingen en ook de bestemmingen zijn heel divers. Dat verklaart ook waarom wij hier met veertien eigen trekker-opleggers en vier combi’s werken. Daarnaast hebben wij nog tientallen eigen koelopleggers die door charters gereden worden. Verdeeld over Frankrijk hebben wij meerdere eigen regionale depots waar ook de nodige combinaties, bakwagens en een vloot compacte en efficiënte Iveco Daily’s en Fiat’s met speciale laadbakken de lokale transporten verzorgen. Nu twee van onze huidige combi’s (4 jaar oud en ruim 1 miljoen km op de teller) voor het regionale werk in Frankrijk zijn gestationeerd, kwam hier op Aalsmeer ruimte voor twee nieuwe combi’s. Hier rijden altijd vaste chauffeurs-koppels op. Ik heb hen gevraagd om mee te kijken naar de mogelijkheden. Daarbij hebben wij modellen van andere merken en DAF met elkaar vergeleken en zijn op basis van de prijs-kwaliteit verhouding en de voorkeur van de chauffeurs uitgekomen op de DAF XF SSC. Deze bleek het meeste aan te sluiten bij de wensen en de lange ritten naar onder andere Nice, Perpignan en San Remo. Het ontbreekt de chauffeurs aan niets. Alle opties zijn aangevinkt. Het zijn nog net geen campers”, lacht Jeroen Struiksma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samen met Accountmanager Zware Bedrijfswagens Vincent Zonneveld van Truckland Schiphol kwamen de mannen uit op twee identieke luchtgeveerde DAF XF 530 FAR Super Space Cabs, met MX13 motor, een 12 versnellingen tellende TraXon automaat, MX Enginebrake, Predicitive Cruise control en ‘af fabriek’ gemonteerde dubbele 640 liter aluminium brandstoftanks rechts aan het chassis. Om tot een optimale montage van de laadbakken te komen zijn alle componenten volledig binnen het chassis gebouwd. Verder beschikken de chauffeurs over een volledig exclusive lederen interieur, luxe stoelen met warme en koude ventilatie, standairco, extra comfort matrassen, een truck Phone, koelkast, magnetron en een koptelefoonaansluiting in verband met de dubbel-bemande ritten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Van Eck verzorgde uiteindelijk de laadbakken inclusief beide D’Hollandia laadkleppen en Frigoblock de koel/warmte-units op de motorwagen en middenasaanhanger. “Die units worden aangedreven door de truckmotor en werken samen of alleen met een powerpack voor de momenten waarop de dieselmotor is uitgeschakeld. Daarbij kan de achterste unit ook de voorste aandrijven en kunnen de chauffeurs rustiger slapen”, vervolgt Jeroen Struiksma.

Inmiddels zijn de eerste ritten een feit. De gewenste verfijningen voor de chauffeurs zijn door de Truckland-technici uitgevoerd. Daarbij zijn de combi’s, ondanks het hogere vermogen, zuinig in het verbruik en roemen de chauffeurs de wegligging, de binnenruimte en de complete uitrusting. De vestiging Truckland Schiphol verzorgt het onderhoud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *