N.K. Behendigheid Rijden voor Beroepschauffeurs 2019

Als er ergens een geschikte locatie is om een NK voor beroepschauffeurs te houden is het wel de haven van Stellendam. Op de scheidslijn van water en land ontmoeten scheepvaart (visserij) en wegtransport elkaar in een prachtige omgeving. Flakkee heeft in verhouding veel wegtransport wat verklaard kan worden door de gunstige ligging ten opzichte van de haven van Rotterdam.

Het N.K. Behendigheid Rijden voor Beroepschauffeurs zal voor de 22ste keer georganiseerd worden door O.S.C. (Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten) Dit jaar in nauwe samenwerking met de oudste chauffeursvereniging van Nederland n.l. Chauffeurs Vereniging Flakkee. Op 21 september 2019 zal in de haven van Stellendam een parcours worden opgebouwd wat zal dienen als strijdtoneel voor de allerbeste chauffeurs van ons land. Manoeuvreren op de cm nauwkeurig met bedrijfsvoertuigen in 4 klassen te weten, bakwagen (met en zonder aanhanger) bus en trekker/oplegger. Vele oude bekenden van vorige wedstrijden zullen elkaar weer ontmoeten waaronder ook Elwin Stegeman, regerend behendigheidskampioen en lid van Chauffeursvereniging de Tukker Truckers. (in totaal telt het OSC 87 chauffeursverenigingen als lid, daarbij gaat het om zo’n 11.000 chauffeurs)

Tegelijk met het N.K. is er ook een voorronde voor de grote finale van ‘’De Zuinigste Chauffeur van Nederland’’ Met de laatste nieuwe (beladen) vrachtwagens moet een route worden afgelegd en eenvoudig gezegd, wie dit het snelst kan met het laagste verbruik wordt winnaar. Dat hiervoor een heleboel vakmanschap komt kijken mag duidelijk zijn.
Voor het NK hebben chauffeurs zich geplaatst tijdens voorronden. Mochten er plaatsen over zijn kunt u een poging wagen. Voor informatie kunt u bellen, mailen of via de website van O.S.C.
Tot ziens op 21 september, Haven van Stellendam.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *