De evolutie van de Opel Combo

In 1985 kwamen Opel en Vauxhall (het Britse zustermerk zal ik vanaf hier niet meer apart noemen) met de Kadett Combo op de markt, gebaseerd op de E Kadett. Deze werd tot 1989 bij Vauxhall gebouwd, na de facelift verhuisde de productie naar een Portugese Opel fabriek.Opel Kadett ComboOpel Kadett ComboOpel Kadett ComboOpel Kadett Combo
In 1993 wordt de Kadett Combo vervangen door Combo B. Dit is, grof gezegd, een Opel Corsa B met een flinke kist achterop en een puist op het dak. Hij werd nog steeds in Portugal gebouwd, en was ook als Chevrolet, Holden en Shanghai te koop. De laatste twee werden lokaal geproduceerd. Opel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel Combo
Toen de Opel Corsa werd vervangen, volgde de Combo snel. De C was, in de door de Peugeot Partner gestartte trend, een monospace. Het grote laadruim van de B was nu gereduceerd tot een smal iets. Van 2001 tot en met 2006 werd deze in Portugal gebouwd, van 2007 tot en met 2011 in Spanje. Dit was de laatste Combo die ook als Holden te koop was, maar door overvoorraad was hij alsnog tot 2013 leverbaar in Australië.
Opel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel Combo
De in 2011 gelanceerde Opel Combo D is in principe een gerebadgde Fiat Doblo. Deze werd door Tofaş in Turkije gebouwd.
Opel ComboOpel ComboOpel ComboOpel ComboOpel Combo
In 2017 wordt Opel door PSA overgenomen. De Opel Combo E die in de zomer van 2018 gepresenteerd wordt is dan ook vrijwel identiek aan de Peugeot Partner en Citroën Berlingo.Opel ComboOpel ComboOpel ComboOpel Combo

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *