Exclusief interview met bouwer Lego-set 7957: Harry Potter’s The Knight Bus™


Vandaag hebben we een exclusief interview gehad met Hanna Miedema-Laun. Deze charmante jongedame heeft onlangs “The Knight Bus” van Lego gebouwd, set nummer 7957 uit de Harry Potter reeks.

Waar heeft u deze set gekocht?
Ja, wil je me nog steeds interviewen? Deze Harry Potter minifig is er al klaar mee! Legoland…

Uit de honderden sets die in Legoland te koop zijn, waarom heeft u precies deze gekocht?
Omdat hij tof is? Omdat het een bus is die maar heel erg smal en superhoog is. Hij is hoger dan breed, dat wil ik ook graag zijn! Kijk hem dan! Daarom!”

U heeft de bus samen met uw moeder gebouwd in plaats van samen met uw man. Is dat beter?
Uhu! Mijn mamma houdt ook van Harry Potter. Ze houdt niet van snelle spelletjes, dus Lego is precies goed. Mijn moeder heeft me ook mijn eerste Harry Potter boek gegeven! Er zijn nog genoeg andere sets die ik nog met mijn man kan bouwen.

Hoe was de bouw-ervaring?
Tof! Alleen één keer dacht ik dat de stuurknuppel niet zou passen, maar die had ik gewoon verkeerd gebowud. Lego heeft altijd gelijk. De wielen gingen moeilijk! Mijn moeder heeft zich pijn gedaan aan de wielen. Wat tof is, is dat hij honderdduizendmiljoenmiljard ramen heeft. Als je graag ramen bouwt is het erg leuk. Dit zijn ramen met een beetje bus er tussen.

Wat vind u het mooiste aan de set, naast de ramen?
HET IS PAARS!!! Er zijn niet een heleboel paarse Legosets. Het is mijn mamma’s lievelingskleur! EN er zit een shrunken head in.

Wat vind u raar aan de set?
Ernie heeft een kale kop! Je kunt alleen geen kale kop van Lego maken, dus er zit een kale kop op zijn kop!

Wat wilt u verder nog kwijt over deze set?
Alles wat ik tussedoor gepraat heb waarbij je niet snel genoeg was om het op te schrijven! Ik vraag me af waarom hij niet onder water kan. Hij zegt “all destinations” behalve onder water. Kan hij wel op de maan? Vast wel. Wat wel raar is, is dat het een bus van drie etages is, maar dat er maar één stoel en één bed in zit. Er kunnen maar twee pasagiers mee dus. Er zit wel een krant in. Misschien kun je op de krant zitten?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *