Autominiatuurbeurs en Modelbouwshow Drachten


Zaterdag 5 oktober werd in het Fries Congrescentrum Drachten (FCD) door WB Evenementen een Autominiatuurbeurs en Modelbouwshow gehouden. De miniatuurbeurs voor verzamelaars van auto-, vrachtwagen- en landbouwminiaturen werd in meerdere zalen gehouden met een totale beursvloer van zo’n 6500m2. Niet alleen waren er vele verkoopstands met schaalmodellen van vrachtwagens en automodellen in alle merken, soorten en maten maar waren ook talloze stands ingericht met diorama’s.

De modelbouwbeurs waar verenigingen, bouwgroepen en individuele bouwers lieten op het gebied van hijskranen, zwaar-transport en grondverzet hun bouwwerken en projecten zien. Erg indrukwekkend om te zien waren de grote hijskranen die ver boven de menigte uitstaken. Prachtig om te zien. Ook gaven bouwers van met radiografisch bestuurbare modellen demo’s met hun modellen.

Voor mij (Marco Havers, red.) was het de eerste keer dat ik naar deze beurs kwam. Moet zeggen dat ik graag een volgende keer er weer heen wil. Voor iedere liefhebber van auto- en vrachtwagenminiaturen, grondverzet en hijskranen is deze beurs zeer aan te raden. Goede organisatie, voortreffelijke locatie waar je gratis parkeren kan en ook na de vele uren slenteren over de beurs je lekker kunt eten.


Tekst en foto’s Marco Havers.

3 Comments

  1. jan jansma 7 oktober 2019 Reply
  2. Rob Winkelmann (RMW) 9 oktober 2019 Reply
  3. Marcel 10 oktober 2019 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *