De Scania 124 vierassige RMO van Udinga

Scania 124Onlangs kwam ik bij Scania dealer Rinsma in Drachten deze Scania 124 RMO (Rijdende Melk Ontvangst) tegen. Prachtig natuurlijk, dus ik heb Gerjan van de Voorde, dé RMO kenner van Fryslân, even gevraagd wat ik eigenlijk precies op de foto heb gezet.
Scania 124
Gerjan: “Is van Auke Udinga uit Appelscha, Hobur 27.000 liter. Aanvankelijk uitgerust met weegsysteem en elektrisch aangedreven pomp en later omgebouwd naar VMI (volume meet inrichting) hydraulisch aangedreven. Was de laatste nieuwe vierasser onder Friesland Coberco Dairy Foods bewind, waarvan hij de striping op de cabine nog draagt. Was toen het paradepaardje van Udinga naast 2 trailer combinaties. Hij is later vervangen door die FM met korte wielbasis en korte Hobur trailer maar deze Scania hebben ze zeitdem achter de hand gehouden”Scania 124Scania 124Scania 124Scania 124

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *