Weer die rotrug: Gerard de Rooy niet als coureur naar Dakar 2020

In overleg met Iveco en Petronas heeft Gerard de Rooy besloten niet deel te nemen aan de Dakar Rally. De reden is een hernia in zijn rug, waaraan De Rooy een operatie zal moeten ondergaan. “Er is goed mee te leven, maar ik wil niet het risico nemen dat het erger wordt”, zegt de tweevoudig winnaar van de Dakar Rally. De Rooy zal wel naar Saudi-Arabië afreizen om zijn teamgenoten van Petronas Team De Rooy Iveco met raad en daad bij te staan.

De rugklachten waarmee Gerard de Rooy al enige tijd te kampen heeft zijn een indirect gevolg van de eerdere breuken in zijn rug, waardoor hij in 2010 de Dakar moest laten lopen en in 2011 al vroeg uitviel. “Doordat bovenin mijn rug wervels vastzitten, wordt het onderin meer belast”, legt De Rooy uit. “Daardoor is een hernia ontstaan. In het dagelijkse leven heb ik er weinig last van. Het is goed onder controle en ik kan vrijwel alles, maar de klappen opvangen in een rally is wel een probleem. Ik merkte bij de test in Marokko dat het na een paar dagen toch wel pijn ging doen. Twee weken achter elkaar dagelijks meerdere opdonders te verwerken krijgen, dat is gewoon een te groot risico op dit moment.”
Iveco Powerstar
Petronas Team De Rooy Iveco komt zodoende in Saudi-Arabië op 5 januari aan de start met vier trucks: Janus jr van Kasteren, Vick Versteijnen en Albert Llovera met de Iveco Powerstar en Michiel Becx met de Iveco Trakker. De Powerstar met onafhankelijke wielophanging, waarmee Gerard de Rooy zou rijden, blijft achter in Son. “De anderen hebben geen ervaring met die auto en het is praktisch gezien beter om vier technisch dezelfde auto’s te gaan.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *